För att lägga en beställning, kontakta oss på info@meetingsinternational.com och ange vilka produkter och vilket antal ni vill köpa. Alla priser är inklusive moms, men porto tillkommer. Se posten.se för leveranstider och porto, eller kontakta Meetings International för att få reda på din totala kostnad innan du lägger din order.
Böcker utgivna av Meetings International Publishing
Maria Eliasson & Pia Villför Larsson
Sätt fart på arbetsmötet
En handbok i facilitering

NY OMARBETAD UTGÅVA!

I denna bok gör författarna en djupdykning kring den typ av arbetsmöte som kallas workshop. Det vill säga möten där deltagarna i en grupp förväntas delta aktivt och tillsammans skapa ett resultat under ledning av en neutral mötesledare. Ett annat ord för en neutral mötesledare i workhopsammanhang är facilitator. Gruppens storlek i en workshop kan variera från tre till flera hundra personer. Fokus i denna bok är tre till trettio personer.

Det här är en bok som ger en grundläggande beskrivning av hur du får själva mötesprocessen att flyta smidigt, vad du bör tänka på, före och under workshopen för att skapa bra resultat, delaktighet och engagemang. De förhållningssätt och hjälpmedel såsom metoder, tekniker, arbetsformer, lyssnartekniker, isbrytare och material som beskrivs fungerar i alla branscher och i vitt skilda slag av frågeställningar. Gemensamt i de flesta fall är att workshop används som arbetsform när det har med någon typ av förändring att göra.

Den tänkta läsaren är projektledare, linjechef, verksamhetsutvecklare eller konsult. Boken ger stöd för, men skapar också inspiration till, att sätta fart på arbetsmötet så att du kan uppnå ett större engagemang och en högre effektivitet när du behöver samla fler personer för att arbeta fram ett resultat av något slag. Boken ger också många tips på hur helt vanliga arbetsmöten på din arbetsplats kan göras både bättre och mer resultatinriktade.
Eliasson & Larsson
Sätt fart på arbetsmötet
199 kr
Antal
Tommy Lundberg, Beatrice Svedberg & Stefan Åsbrink
Det är inte magi – det är energi
Publiceras 19 Januari

”Vi lever i ett informationssamhälle.” Så sade man säkert på 1500-talet också, men någon lär ha räknat ut att vi idag får i oss mer information på ett dygn än en vad den medeltida människan fick i sig under en hel livstid. Detta faktum får konsekvenser för alla som arbetar med kommunikation. Det vill till att man har något fantastiskt att säga för att människor ska lyssna. Eller – att man kan säga det på ett fantastiskt sätt! Vi tror inte att det är så mycket budskapen som skiljer framgångsrika företag från mindre framgångsrika. Vi tror att det är sättet de för ut sina budskap! ”Tankar leder till slutsatser. Känslor till handling.” Med mer än femtio års samlad erfarenhet vet vi vilken enorm kraft det finns i det vi kallar ”upplevelsebaserad kommunikation”. Upplevelser kan förmedla, förklara och förstärka interna och externa budskap. Upplevelser kan göra mottagarna känslomässigt delaktiga i mål och visioner. Och företag och organisationer som lyckas skapa förståelse och delaktighet bland medarbetare och kunder rör sig snabbare framåt, så enkelt är det. Vi är så övertygade om det levande mötets möjligheter att förflytta människor och förändra attityder att vi har valt att skriva en hel bok om det. Snart har du den i din hand, men vi hoppas att den ska ta plats i både din hjärna och ditt hjärta.
Lundberg, Svedberg & …
Det är inte magi – det är energi
249 kr
Antal
Andra böcker på svenska
Per Hörberg
Mötas på riktigt
Varför bara mötas på låtsas?

Det finns många hinder för ett bra möte. Folk pratar för mycket eller för lite. Man lyssnar inte till varandra. Möten sker i trista lokaler under tidsbrist och utan ett klart syfte. Ytlighet, taktiserande och dolda agendor förekommer på många möten. Ensidig information från ett podium eller underhållande föredrag från en scen leder inte heller till ett riktigt möte.

Att mötas på riktigt handlar om att sammanföra människor på ett sätt att de kan vara avslappnade, spontana och förmögna att samtala fritt. Genom att skapa en rymd, som ökar känslan av att känna sig bekväm och trygg, förs människor samman. Men möten som spär på människors osäkerhet separerar mötesdeltagarna från varandra.

Vi lär oss att läsa, skriva och tala. Retorik står högt i kurs. Men vi använder samtidigt fem gånger så mycket tid på att lyssna som till att skriva, tre gånger så mycket som till att läsa och två gånger så mycket tid som till att tala.

I riktiga möten lyssnar vi till varandra för då kommunicerar vi enligt den ursprungliga betydelsen från latinets Communis = gemenskap; Communicatio = ömsesidigt utbyte.

Per Hörberg har skrivit boken som möjligen sätter fingret på vad det är vi söker i våra möten. Han exemplifierar med möten av alla de slag. Arbets- och kärleksmöten. Möten med naturen och på nätet. Stora möten som kick off och event. Små, intima möten på café, eller rent utav med sig själv!

Per skapar möten där man möts ute på Yasuragi Academy, Hasseludden.

Per Hörberg
Mötas på riktigt
199 kr
Antal
Karl Mikael Cakste & Jonas Widegren
Välkommen!
Handbok i hur du blir en bättre värd och gör fler affärer

Välkommen! Det personliga mötet är effektivaste men också det dyraste sättet att kommunicera med dina affärsrelationer. Utnyttjar du tiden maximalt när du väl får tid med dina kunder? Vare sig det handlar om en lunch, middag eller ett stort event, om ett möte med fyra personer eller fyra hundra, så kan de flesta företag bli mycket mer professionella i konsten att vara värd för ett affärsmöte.
  • Hur skapar jag en plan för att stärka mina relationer och göra mer affärer?
  • Hur får jag min önskegäst att tacka ja?
  • Hur gör jag krogen till min partner för att skapa ett succéarrangemang?
  • Vad gör jag som värd när det blir tyst kring middagsbordet?
  • Om en gäst blir full – vad gör jag då?
  • Hur blir jag en powerminglare och använder cocktailpartyt för att göra fler affärer?
  • Hur säkerställer jag att mina kolleger inte står i ett hörn och pratar med varandra istället för med de ditbjudna kunderna.
  • Hur gör jag en investeringskalkyl och mäter resultatet av mina kostnader för kundaktiviteterna (så att även den grinigaste ekonomichef hyllar dig som hjälte när du kommer med kvittona)?

Den här boken svarar på dessa, och många fler, frågor. Boken bygger på författarnas egna samlade mångåriga erfarenhet som affärsmöteskonsulter. I boken refereras också en färsk undersökning där över 500 personer i näringslivet svarat på frågor om vad de anser vara utmaningarna, lösningarna, trenderna och inte minst ger färgstarka exempel på när allt gick fel. Boken innehåller också intervjuer med bl a Lars-Johan Jarnheimer (Tele2), Melker Andersson (krögare F12 group), Kurt Hellström (fd. Ericsson) som ger sin syn på ämnet. Målgrupp: Till alla i näringslivet som någon gång umgås med existerande och blivande kunder. Boken är till för den som vill lära dig värdskap från grunden. Men också för den som har kommit en lång bit på väg. Vi vågar påstå att läsaren kommer att hitta många nya möjligheter att utveckla dina affärsrelationer och göra bättre affärer. Författarna: Karl Mikael Cakste är entreprenör och var en av grundarna till BiljettDirekt/Ticnet. Under fem år arbetade han som företagsledare inom mediakoncernen MTG och var bland annat VD för TV1000 och ZTV. Karl Mikael har lettiska rötter och äger idag bland annat hotell Valdemars i Riga. Karl Mikael har studerat på Handelshögskolan i Stockholm. Jonas Widegren är marknadsförare och har arbetat med möten och events i mer än 15 år – både som arrangör, köpare och konsult. Jonas har varit med i tävlingsledningen för Stockholm Open, varit marknadschef på Viasat och varit nordisk marknadskommunikationschef på Microsoft. Sedan fem år tillbaka har Jonas arbetat med att skapa effektiva och systematiska kundaktiviteter. Jonas är civilekonom från Stockholms Universitet. Karl Mikael Cakste och Jonas Widegren har arbetat tillsammans i över 25 år och driver idag affärsmötesbyrån Metly tillsammans. Under 2005 arrangerade affärsmötesbyrån Metly personliga möten för mer än 10 000 personer. Det är mot bakgrund av dessa erfarenheter som denna bok är skriven.

Karl Mikael Cakste & Jonas Widegren
Välkommen!
299 kr
Antal
Böcker på engelska
Magnus Westerborn
Bikeriders for Jesus

The motorcycle culture is the most famous of American subcultures. Through movies like The Wild One with Marlon Brando and Easy Rider with Peter Fonda, the view of the American biker spread across the world. Later the widespread view of the outlaw bikers in western society changed. The picture of a biker who enjoys riding and working on his bike, has shifted to associate the motorcycle, the lifestyle and the culture with evil and criminality.

In this book the Swedish photographer Magnus Westerborn describes a different side to the biker culture. He travels to the US where he meets Preacher Mike, leader of the Christian motorcycle group Christian Crusaders. He gains Preacher Mike’s and his Crusaders’ respect and trust. The group that lives in and around the subculture of the motorcycle opens their world to him. He not only meets Christian bikers, but also independent and outlaw bikers as well as “ordinary” people.

Magnus Westerborn, who travelled a number of times to USA to stay with the group, takes us to members’ homes, to their work, and to revivals, as well as to meetings with presidents of outlaw clubs, to biker rallies and feedings for the homeless. He tells the story of Preacher Mike and the Christian Crusaders Ministry. A story about American biker culture today and in the past.

Magnus Westerborn
Bikeriders for Jesus
299 kr
Antal
Marvin Weisbord & Sandra Janoff
Don't Just Do Something, Stand There!
Ten Principles for Leading meetings That Matter

The purpose of this book is to introduce you to 10 principles we have evolved for making every meeting matter. They reflect a good bit of refining that we have done on our methods. More to the point, they reflect persistent work on us. Despite recurrent bouts of self-doubt, we have let go of many theories and techniques we once relied on. How, for example, would you diagnose group needs when every person needs something different? We could no longer work successfully with increasingly diverse groups in a world of nonstop change using methods favoring homogeneity in more stable times. In this regard, too, we depart from mainstream meeting guides. To deal with diversity and uncertainty, we offer a single theory that you can use whether looking at organizations, groups, or yourself. It is a theory that we have tested in many cultures. We describe it in the introduction. If you hate theory, skip that part. Stay aware, though, that we ground our practical tips and techniques in research and theory going back decades. In bringing each principle to life, we have chosen to limit ourselves to a few practices that you can use all the time. We run meetings the same way with teens and senior citizens, students and teachers, artists and engineers, tribal chiefs and captains of industry, making only small adjustments that help people preserve norms central to their identity. We have learned to help people cooperate regardless of their differences by discovering capabilities they did not know they had.
Weisbord & Janoff
Don't Just Do Something…
199 kr
Antal
Meetings International
Alla priser är inklusive moms.
namn
postadress
postnr
ort
epost-adress
tel
fax
företag/organisation
befattning
faktureringsadress
postnr
ort