Warning: getimagesize(images/images_news/werner&werner_468x320.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/header_news.php on line 51
Meetings International - Your First Meetings Management Magazine
platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
RSS
rss_icon
Länkar

Warning: getimagesize(images/images_news/werner&werner_468x320.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/news.php on line 58
Villa Godthem återuppstår i Melker Anderssons och Danyel Couets regi
Nu väcks nytt liv i anrika Villa Godthem på Kungliga Djurgården. Den K-märkta grosshandlarvillan har totalrenoverats för att välkomna matgäster till en restaurang där Melker Andersson och Danyel Couet bjuder på klassisk mat i modern tappning.

Villa Godthem blir Melker Anderssons och Danyel Couets åttonde restaurang i Stockholm sedan restaurangkoncernen Grupp F12 grundades, 1994. Grupp F12 disponerar övre och nedre matsal, veranda, terrass, lounge/bar, chambre separée/klubbrum samt en härlig trädgård med matcafé. Totalt kommer 360 sittande matgäster att kunna äta samtidigt i restaurangen och därtill kommer 200 cafégäster att rymmas i den lummiga trädgården. Christofer Ekman, som närmast kommer från Restaurang F12, blir köksmästare.

– Villa Godthem är en anrik restaurang på en utmärkt plats. Det ska bli roligt att få öppna nytt på Djurgården, säger Melker Andersson, grundare och ägare Grupp F12.

Villa Godthem kommer också inhysa de fyra kungliga klubbarna: Kungliga Motorbåtklubben (KMK), Kungliga Automobilklubben (KAK), Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) samt Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS). Per Taube, ordförande för KMK, har samlat 21 privatpersoner som gått in som delägare i Förvaltningsbolaget Villa Godthem AB. Bland de namnkunniga delägarna finns Anders Wall, Björn Ulvaeus, Gunnar Bark och Claes Dinkelspiel.

Grupp F12 tar planksteken in i 2000-talet. Den klassiska rätten som blivit symbolisk med Villa Godthem har nu utvecklats och serveras på modernt vis i flera olika varianter. De plankor som använts återanvänds genom att bli till ved i Villa Godthems vedugn. Den specialkomponerade menyn erbjuder, förutom plankstekarna, även skaldjursplateau, Villa Godthems husmanskost, barnens favoriter och en Carl Johan Uddman-meny. I trädgårdscaféet serveras vedugnsbakade minipizzor av surdeg med säsongens topping, smörgåsar och bakverk.

– Menyn är modern med en klassisk grund och en personlig prägel, vilket kommer att märkas såväl i de nya smakkombinationerna som i restaurangens atmosfär, säger Danyel Couet, grundare och ägare Grupp F12.

Villa Godthem har med Svensk Inrednings och Stylt Trampolis känsla för design och inredning återställts till dess forna glans, men i modern tappning. Ursprungligen byggdes villan av beundrare till den populära operasångaren Carl Johan Uddman som sedan gav honom fastigheten i gåva, 1874. Vid den tiden låg Villa Godthem på Oscar II:s kungliga jaktmarker. Villans rikt utsmyckade träarkitektur i schweizerstil har nu restaurerats och interiören kan närmast beskrivas som tidlös med ett modernt uttryck där atmosfären upplevs som varm, gemytlig och välkomnande. Den härliga trädgården får olika typer av möbleringar och belysningar – allt från uttrycksfulla stålstolar till rustika trämöbler.

– Villa Godthem har länge varit ett ställe dit folk har sökt sig för att umgås och njuta av god mat. Därför arbetade vi fram ett koncept där värdshusets historia och natursköna läge spelar en central roll. En annan viktig inspirationskälla har varit att detta från början var privatbostad åt den legendariske operasångaren Carl Johan Uddman, en äkta livsnjutare som fick huset i gåva av några hängivna fans. Alltså var det helt naturligt att skapa en tidlös klassiker med sköna möbler, stilrena färger och textilier. En trivsam plats där Uddmans porträtt äntligen får pryda spiselkransen igen, säger Erik Nissen Johansson, grundare och Creative Director Stylt Trampoli.

– Restaureringsarbetet av Villa Godthem har varit väldigt inspirerande och utmanande då byggnaden är K-märkt. Vi är väldigt stolta och ödmjuka inför att vi fick uppdraget att renovera, bygga till och inreda detta anrika hus och designa de kungliga klubbarna. Villa Godthem är ett av de mest intressanta bygg- och designuppdragen i Stockholm det senaste året, säger Torbjörn Blomqvist, grundare och vd Svensk Inredning.

Den gamla grosshandlarvillan Villa Godthem har fungerat som restaurang sedan Stockholmsutställningen, 1897. Tidigare ägdes Villa Godthem av Carl Johan Uddman som fick fastigheten i gåva av en hängiven entusiast. Idag ägs den anrika villan av ett affärskonsortium med inflytelserika och visionära personer såsom Björn Ulvaeus, Anders Wall, Gunnar Bark och Claes Dinkelspiel. Konsortiet har bestämt sig för att återupprätta restaurangens identitet och därför investerat cirka 25 miljoner i renoveringen av Villa Godthem.

Foto: På Villa Godthem får planksteken en renässans. här som en sagolikt vacker Piggvar med tillbehör. Foto: Wolfgang Kleinschmidt.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Stylt Trampoli är ett Göteborgsbaserat företag med ena foten i arkitektvärlden och andra i reklambyråvärlden. För Stylt är en inredning aldrig bara en inredning, den är ett kommunikationsverktyg och som sådant resultatet av en noga uttänkt strategi. Stylt arbetar alltid utifrån idén att berättelsen är en kraftfull identitetsbärare. Med storytelling som grund skapas gränsöverskridande lösningar av Stylts arkitekter, inredare, kreatörer, konstnärer och kommunikatörer

 

Svensk Inredning är en av de största aktörerna i norden inom offentlig miljö, specialicerade på hotell och restaurang. Svensk Inredning projekterar, planerar och samordnar hela design-, bygg- och inredningsprocesser.