nyheter
hållbarhet i fokus
Stockholmsmässan
får Pingvinpriset.
flygindustrin
Emirates vd Tim Clark
ser stora möjligheter i framtiden för affärsresor trots Zoom-hotet.
kreativt initiativ
PostNord
öppnar världens största paketombud med hjälp av Stockholmsmässan
innovation och utveckling
Bo på hotell
- boka en Safecation.
så kan du bidra
Nordic Choice Hotels
tar action för att alla ska få en god jul.
undersökning
Nya undersökningsresultat:
många planerar redan för svemester 2021.
smärtsamt beslut
Åbymässan har stängt
– byggs om till padelhall.
bra initiativ
Emirates
lanserar ny multiriskförsäkring för att hantera rädslan för coronavirus.
Country Operations Manager på Plantagen
Ann-Christin Edling Jönsson
ny ordförande i Svenska Mötens styrelse.
med säkerhet i fokus
Skogshem & Wijk
vinnare av Svenska Mötespriset – Årets Mötesrum 2020.
RSS
rss_icon
Länkar
Fotografiska får eget bageri i toppklass
Fotografiska event & konferens har knutit två konditorer på högsta internationella nivå till verksamheten. Nu flyttar de in i lokalerna på Stadsgårdskajen med sitt bageri.

Sedan i höstas har brödet och konditorivarorna i kafé-, restaurang och eventverksamheten levererats av Dessert och choklad Stockholm. Företaget drivs av två konditorer i internationell toppklass: Conrad Tyrsén har ett färskt VM-silver med kocklandslaget i bagaget och utsågs till Årets konditor 2009. Ted Johansson har såväl OS-guld som VM-guld på meritlistan. Till sommaren utvecklas samarbetet när de flyttar in på Fotografiska med ett fullt utrustat bageri.

– De sista installationerna görs just nu, i mitten av juni värmer vi upp ugnarna, säger Conrad Tyrsén.

Det var efter en förfrågan från kocken Paul Svensson, knuten till Fotografiska som matinspiratör och konceptutvecklare, som samarbetet inleddes.

– Han fick i uppdrag att hitta ett bageri han litade på och som kunde leva upp till Fotografiskas höga kvalitetskrav. Så småningom fick vi även frågan om vi ville ha vårt bageri i lokalerna och vi kan inte tänka oss ett bättre ställe att vara på, säger Conrad Tyrsén. Sedan en tid har de två kompanjonerna lagt tävlandet åt sidan. I stället är det fullt upp med den egna verksamheten. Huvudfokus för det nya bageriet är att se till så Fotografiska är självförsörjande på bröd och konditorivaror.

De säger sig ha en klassisk stil i det de gör, men med ett modernt uttryck. Vackra bakverk gjorda av noggrant utvalda råvaror, som presenteras på ett snyggt sätt.

– Men det får inte vara för knasigt, det viktiga är att det smakar jäkligt gott, säger Conrad Tyrsén. Inspirationen hämtas från olika delar av världen, men det klassiskt franska har fortfarande en särskild plats, precis som typiskt svenska inslag, som vete- och kanelbullar. Just nu går trenden mot mindre bakverk, något som de omfamnar.

– Vi tror inte på den här amerikanska grejen med jättekanelbullar som räcker till fyra personer. Det ska vara mycket kärlek bakom varje bakverk. På kaféet lägger vi fram max sex bullar på varje fat, då måste varje bulle se bra ut.

– Vi tror också att de flesta i dag är väldigt medvetna om vad de stoppar i sig. För oss finns det inget alternativ, det ska vara riktigt smör och riktig mjölk i bullarna, inte margarin eller mixprodukter.

Conrad Tyrsén berättar att han ser fram emot att bli involverad i Fotografiskas Event- och konferensverksamhet.

– Vi är väldigt förväntansfulla, dels med att komma igång och baka i våra nya ugnar, men även kring hur vi kan bidra till festvåningsarrangemangen.