platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Stefan Ekengren till Ulfsunda, Hesselby och Rosersbergs Slott

T Blomqvist Holding AB, ägare till de tre slotten samt operatörsbolaget Stockholm Meeting Selection välkomnar nya medarbetaren Stefan Ekengren till slottsgruppen. Stefan kommer att arbeta som kreativ ledare för mat och dryck på de tre slotten med start den 23 maj.

Stefan kommer närmast från Thoresta Herrgård där han arbetat som köksmästare. Han har tidigare arbetat på Ulriksdals Wärdshus, Krägga Herrgård, Sigtuna Stadshotell och Hotel Borgholm. Stefan har även tävlat, bland annat i finalen av Årets Kock 2002 samt i semifinal ytterligare fem gånger.

Stefan kommer att arbeta med att höja det kulinariska utbudet hos de tre prisbelönta köken och han kommer arbeta med att förfina totalupplevelsen genom såväl service och upplevelse som maten.

På Ulfsunda Slott huserar Årets Kock 2011 Tomas Diederichsen och på Hesselby Slott Fredrik Juhlin som tillsammans med Stockholm Culinary Team vann VM‐guld i matlagning 2010. I årets upplaga av Årets Kock hade Tomas sällskap av ytterligare tre kockar från slotten i semifinalen, däribland Kalle Eriksson som är köksmästare på Rosersbergs Slott.

– Stefans erfarenhet, kontaktnät och sinne för detaljer och nytänk inom mat, dryck och upplevelser kommer att tillföra mycket till de tre slotten och förstärka kundupplevelsen och vi är otroligt glada för att ha fått med Stefan i vårt team, säger Torbjörn Blomqvist, ägare till T Blomqvist Holding AB.

– Jag kommer arbeta nära köksmästare, restaurangchefer samt hotelldirektörer som en form av coach och idéspridare för att vi tillsammans ska positionera dessa underbara slott som de bästa i landet med hög profil både vad gäller mat, dryck och totalupplevelse. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med de duktiga teamen på dessa fantastiska anläggningar skapa detta, säger  Stefan Ekengren.