platsannonser
nyheter
mat och möten
Göteborg är en av världens bästa matdestinationer!
enligt National Geographic.
kunskapsförädling
Internationellt intresse
för snabbväxande eHälsobransch gav rekord för Vitalis.
hotellnytt
Radisson Blu Metropol
rekryterar världens första Director of Crazy.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels rebellkedja
Comfort Hotel tar mark på hotellscenen i Stockholm.
hotellnytt
Ulrika Andersson
blir ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
RSS
rss_icon
Länkar
Fullspäckad kongressommar på Stockholmsmässan
Stockholmsmässan tar ingen sommarsemester – tvärtom. Under juni, juli och augusti är det ett fullspäckat schema med fyra kongresser gällande orientaliska mattor, mänsklig reproduktion, socialpsykologi och världens vatten.

– Stockholm är numera en mycket välkänd kongressdestination och vi har jobbat med att bearbeta kunder under många år – det är det vi ser resultatet av nu. Sedan kan slumpen ibland avgöra om ett år blir större än ett annat. Det kan också ha att göra med vad vi har i mässkalendern och hur väl vi kan matcha in tiderna i vår planering, säger Karin Mäntymäki, kongresschef på Stockholmsmässan.

Men i år är ett mycket bra år. Så mycket som sju internationella kongresser äger rum på Stockholmsmässan under 2011, och cirka 36 000 delegater beräknas ha kommit hit innan året är slut. De två största är cancerkongressen i september och gastroenterologkongressen i oktober.


Hur ser det ut på kongressmarknaden i stort?

– Vi blir mer och mer destinationer som ”jagar” kongressarrangörerna, så konkurrensen hårdnar. Det gäller att hålla sig framme och jobba tillsammans med kunderna för att matcha deras krav, säger Karin Mäntymäki.