platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
event skapar möten
USM i handboll
stannar i Uppsala ytterligare två år.
Coronaviruset
Wyndham stänger 1000 hotell i Kina
men öppnar ytterligare 500 hotell i Kina inom tre år
RSS
rss_icon
Länkar
Hedwig Wilander får 100 000 kr i utbildningsstipendium
Hedvig Wilander, konferenschef på Lindholmen Conference Centre i Göteborg, har fått Kulnets utbildningsstipendium till Jeanne Brunners minne. Stipendiet ges till en talangfull adept i Kulnet Mentorprogram. I programmet får unga chefer i hotell- och restaurangbranschen sin egen mentor under ett år samt chans att bygga nätverk för framtiden.

Jeanne Brunner var vd för Skepparholmen Konferens/Krog/Spa och mentor i Kulnet Mentorprogram. När hon omkom i tsunamin i Thailand 2004 inrättade Skepparholmen ett femårigt stipendium på 50 000 kronor till en talangfull adept i mentorprogrammet. Detta utbildningsstipendium har genom nya donatorer utökats till 100 000 kronor.

Bakom stipendiet står HKC Hotels, Långholmen Hotell & Restaurang, Sjönära Möten och Skepparholmen.

Juryns motivering:

"Redan hennes ansökan till mentorprogrammet imponerade på Kulnets styrgrupp. Här fanns en person som var väl förberedd att dra lärdom av sitt år som adept. Under Kulnetåret 2010 visade hon sedan ett driv och en inre motivation som kombinerat med sunt förnuft och omtanke gör henne till en human och krävande chef. Genom att ständigt ifrågasätta sitt ledarskap utvecklas hon i snabb takt. Hennes ödmjukhet och goda omdöme parat med kunskap och erfarenhet kommer förhoppningsvis att ta henne så långt på karriärstegen som hon själv önskar. Här har hotell- och restaurangbranschen fått en »rising star«."