nyheter
Portulans Institute och Unesco
Sverige etta i världen
på digital samhällsomvandling.
Framtidens mötesbransch
Besöksnäringens omställning
stöttas genom ny finansiering.
DEBATT DEBATT DEBATT
Svenska Möten
har erbjudit digital konferensbokning sedan 2015.
Nysatsning
Lundsbrunns kurort blir
Lundsbrunn Resort & Spa.
Strikta hälso- och säkerhetsprocesser
Radisson Blu Hotel, Lund
är certifierade enligt Radisson Safety Protocol.
Digitala Connect 2020
Elmia Subcontractor
lyfter tillverkningsindustrin.
förenklad kommunikation
Event Logic
digitaliserar upphandling och hanteringen av möten & events för Momentum Industrial.
safety & Security
Skogshem & Wijk
första svenska anläggningen att certifieras enligt StaySafe Hospitality’s internationella säkerhetsstandard.
Debatt
Förmedlingen av konferenser är död
Frågan är nu: Hur ska dessa tjänster bokas och användas post corona?
Beyond 2020
Svensk världskonferens ska visa vägen till hållbara samhällsbyggen
Beyond 2020, årets viktigaste globala konferens om hållbart byggande.
RSS
rss_icon
Länkar
Hedwig Wilander får 100 000 kr i utbildningsstipendium
Hedvig Wilander, konferenschef på Lindholmen Conference Centre i Göteborg, har fått Kulnets utbildningsstipendium till Jeanne Brunners minne. Stipendiet ges till en talangfull adept i Kulnet Mentorprogram. I programmet får unga chefer i hotell- och restaurangbranschen sin egen mentor under ett år samt chans att bygga nätverk för framtiden.

Jeanne Brunner var vd för Skepparholmen Konferens/Krog/Spa och mentor i Kulnet Mentorprogram. När hon omkom i tsunamin i Thailand 2004 inrättade Skepparholmen ett femårigt stipendium på 50 000 kronor till en talangfull adept i mentorprogrammet. Detta utbildningsstipendium har genom nya donatorer utökats till 100 000 kronor.

Bakom stipendiet står HKC Hotels, Långholmen Hotell & Restaurang, Sjönära Möten och Skepparholmen.

Juryns motivering:

"Redan hennes ansökan till mentorprogrammet imponerade på Kulnets styrgrupp. Här fanns en person som var väl förberedd att dra lärdom av sitt år som adept. Under Kulnetåret 2010 visade hon sedan ett driv och en inre motivation som kombinerat med sunt förnuft och omtanke gör henne till en human och krävande chef. Genom att ständigt ifrågasätta sitt ledarskap utvecklas hon i snabb takt. Hennes ödmjukhet och goda omdöme parat med kunskap och erfarenhet kommer förhoppningsvis att ta henne så långt på karriärstegen som hon själv önskar. Här har hotell- och restaurangbranschen fått en »rising star«."