platsannonser
nyheter
mat och möten
Göteborg är en av världens bästa matdestinationer!
enligt National Geographic.
kunskapsförädling
Internationellt intresse
för snabbväxande eHälsobransch gav rekord för Vitalis.
hotellnytt
Radisson Blu Metropol
rekryterar världens första Director of Crazy.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels rebellkedja
Comfort Hotel tar mark på hotellscenen i Stockholm.
hotellnytt
Ulrika Andersson
blir ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
RSS
rss_icon
Länkar
Hedwig Wilander får 100 000 kr i utbildningsstipendium
Hedvig Wilander, konferenschef på Lindholmen Conference Centre i Göteborg, har fått Kulnets utbildningsstipendium till Jeanne Brunners minne. Stipendiet ges till en talangfull adept i Kulnet Mentorprogram. I programmet får unga chefer i hotell- och restaurangbranschen sin egen mentor under ett år samt chans att bygga nätverk för framtiden.

Jeanne Brunner var vd för Skepparholmen Konferens/Krog/Spa och mentor i Kulnet Mentorprogram. När hon omkom i tsunamin i Thailand 2004 inrättade Skepparholmen ett femårigt stipendium på 50 000 kronor till en talangfull adept i mentorprogrammet. Detta utbildningsstipendium har genom nya donatorer utökats till 100 000 kronor.

Bakom stipendiet står HKC Hotels, Långholmen Hotell & Restaurang, Sjönära Möten och Skepparholmen.

Juryns motivering:

"Redan hennes ansökan till mentorprogrammet imponerade på Kulnets styrgrupp. Här fanns en person som var väl förberedd att dra lärdom av sitt år som adept. Under Kulnetåret 2010 visade hon sedan ett driv och en inre motivation som kombinerat med sunt förnuft och omtanke gör henne till en human och krävande chef. Genom att ständigt ifrågasätta sitt ledarskap utvecklas hon i snabb takt. Hennes ödmjukhet och goda omdöme parat med kunskap och erfarenhet kommer förhoppningsvis att ta henne så långt på karriärstegen som hon själv önskar. Här har hotell- och restaurangbranschen fått en »rising star«."