platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Hedwig Wilander får 100 000 kr i utbildningsstipendium
Hedvig Wilander, konferenschef på Lindholmen Conference Centre i Göteborg, har fått Kulnets utbildningsstipendium till Jeanne Brunners minne. Stipendiet ges till en talangfull adept i Kulnet Mentorprogram. I programmet får unga chefer i hotell- och restaurangbranschen sin egen mentor under ett år samt chans att bygga nätverk för framtiden.

Jeanne Brunner var vd för Skepparholmen Konferens/Krog/Spa och mentor i Kulnet Mentorprogram. När hon omkom i tsunamin i Thailand 2004 inrättade Skepparholmen ett femårigt stipendium på 50 000 kronor till en talangfull adept i mentorprogrammet. Detta utbildningsstipendium har genom nya donatorer utökats till 100 000 kronor.

Bakom stipendiet står HKC Hotels, Långholmen Hotell & Restaurang, Sjönära Möten och Skepparholmen.

Juryns motivering:

"Redan hennes ansökan till mentorprogrammet imponerade på Kulnets styrgrupp. Här fanns en person som var väl förberedd att dra lärdom av sitt år som adept. Under Kulnetåret 2010 visade hon sedan ett driv och en inre motivation som kombinerat med sunt förnuft och omtanke gör henne till en human och krävande chef. Genom att ständigt ifrågasätta sitt ledarskap utvecklas hon i snabb takt. Hennes ödmjukhet och goda omdöme parat med kunskap och erfarenhet kommer förhoppningsvis att ta henne så långt på karriärstegen som hon själv önskar. Här har hotell- och restaurangbranschen fått en »rising star«."