nyheter
framtiden kommer närmare
Eskilstuna kongresshus
står klart 2026.
stor utbyggnad på G
Chalmers Konferens & Restauranger
tar över Universeums restaurang- och eventverksamhet.
DEBATT
Dags att ge mässbranschen förutsättning
att fortsätta skapa värde för näringslivet.
Handelskammarens pris
Philippe Longchamps
är Sveriges bästa lärare 2020.
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordår på Högberga Gård – och trenden fortsätter

Det ser ljust ut för Högberga Gård på Lidingö. 2010 summeras som det bästa året hittills, all time high, med en omsättningsökning på över 25 procent jämfört föregående år. En siffra som ligger långt över Stockholmsregionen i snitt. Och trenden håller i sig.

– Ja, även 2011 har startat bra med en ytterligare ökning på 30 procent första kvartalet vilket förstås stärker oss i vårt beslut om planerade personalsatsningar och fler investeringar under året, säger Johan Hjort, vd på Högberga Gård.

Under sommaren planerar Högberga att renovera samtliga hotellrum i den kulturminnesmärkta herrgården. Man kommer borra för kompletterande bergsvärme och på så sätt eliminera alla fossila bränslen. I samband med detta installeras även komfortkyla i alla hotellrum. Och en helt ny vinkällare ska byggas.

– Förutom miljöarbetet som är högt prioriterat område, så handlar det ytterst om att höja upplevelsen för våra gäster än mer. De satsningar vi gjort hittills har fallit väl ut och lockat såväl nya som återkommande kunder, säger Johan Hjort.

I september 2010 öppnade man bland annat Sveriges första toscanska vinfabrik på Lidingö. 11 ton druvor plockades i Toscana och ligger nu, efter fem månader på ekfat.

– Det är roligt att kunna erbjuda våra gäster unika och extravaganta upplevelser. Vinprovning i vinfabriken är en sådan och vi har sett att det uppskattas, avslutar Johan Hjort.