platsannonser
Eventkoordinator
till Tekniska Museet
nyheter
Hotellnytt
Proppfullt
när Sveriges första Comfort Hotel Xpress invigdes.
Idéer som bär frukt
GMIC Swedens pris för årets hållbarhetsinsats
tilldelas Göteborgsvarvet.
omvärldsanalys
XL International Workshop
25 ledande mötesorganisationer och mötesarenor träffas i Köpenhamn.
på nytt (tillfälligt) uppdrag
Göran von Arbin
blir hotellchef på nya Furuvik Havshotell.
Pris
Årets Ekoturismpris
till Mörrums Kronolaxfiske.
Omvärldsanalys
Uppsala ökar starkt
inom kongresser, konferenser och möten.
mat och möten
Koks på Färöarna
behåller Michelin-stjärnan.
politisk strid
Härnösands kommun överklagar
domen om hotellbygget.
Omvärldsanalys
Mattias Goldmann
till Sveriges Innovationsriksdag 2018.
Omvärldsanalys
Flygande start på 2018
för Svenska Möten.
RSS
rss_icon
Länkar
VM-guld till Stockholm Culinary Team

Stockholm Culinary Team vann ett historiskt guld i Matlagnings-VM 2010 i Luxemburg. Det är första gången ett svensk regionalt lag får ett så prestigefullt pris och sätter Stockholm på den internationella matkartan.

Fredrik Juhlin, kökschef på Hässelby Slott och ansvarig för menyframtagningen i Stockholm Culinary Team, tog hand om menykompositionen i tävlingen.

– Det är jättekul att vi vann guld i världens viktigaste matlagningstävling. Vi har jobbat hårt och är otroligt stolta över att ha lyckats göra Stockholm till en huvudstad i världsklass när det gäller matupplevelser, säger Fredrik Juhlin.

Teamet presenterade en svenskinspirerad meny.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta om Stockholm Culinary Team:

Stockholm Culinary Team är Stockholms eget tävlingslag för kockar. Laget består av 14 kockar från restauranger i Stockholm. Stockholm Culinary Team har funnits sedan början av 90-talet och drivs av Svenska Kockars Förening i Stockholm/Uppland. Laget har vunnit ett flertal medaljer i internationella tävlingar, senast ett silver i OS i matlagning 2008 i Tyskland.