platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades
på IBTM World Barcelona 2021.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
- prisbelönta designstudion Formafantasma är en av veckans keynote speakers.
Resa i Sverige
Svenskarnas intresse
för att fortsätta upptäcka Sverige är stort - 8 av 10 vill se mer.
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
17-18 maj 2022
A Sustainable Tomorrow och Cradlenet
inleder samarbete med Nordic Sustainability Expo.
RSS
rss_icon
Länkar
VM-guld till Stockholm Culinary Team

Stockholm Culinary Team vann ett historiskt guld i Matlagnings-VM 2010 i Luxemburg. Det är första gången ett svensk regionalt lag får ett så prestigefullt pris och sätter Stockholm på den internationella matkartan.

Fredrik Juhlin, kökschef på Hässelby Slott och ansvarig för menyframtagningen i Stockholm Culinary Team, tog hand om menykompositionen i tävlingen.

– Det är jättekul att vi vann guld i världens viktigaste matlagningstävling. Vi har jobbat hårt och är otroligt stolta över att ha lyckats göra Stockholm till en huvudstad i världsklass när det gäller matupplevelser, säger Fredrik Juhlin.

Teamet presenterade en svenskinspirerad meny.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta om Stockholm Culinary Team:

Stockholm Culinary Team är Stockholms eget tävlingslag för kockar. Laget består av 14 kockar från restauranger i Stockholm. Stockholm Culinary Team har funnits sedan början av 90-talet och drivs av Svenska Kockars Förening i Stockholm/Uppland. Laget har vunnit ett flertal medaljer i internationella tävlingar, senast ett silver i OS i matlagning 2008 i Tyskland.