Warning: getimagesize(images/images_news/grythytans_kock_björn_eriksson.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/header_news.php on line 51
Meetings International - Your First Meetings Management Magazine
platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
hotellnytt
Frösö Park Hotel
planerar att bygga hostel i tidigare logement.
250 experter
Nationell konferens
Sverige mot Narkotika till Borås.
hållbart långsiktigt
​Nytt samarbetsavtal
mellan Östersunds kommun och Destination Östersund ska utveckla besöksnäringen.
Events skapar möten
Internationell coachutbildning
– en långtidseffekt av VM i bordtennis i Halmstad.
Hotellnytt
Elite Hotels
storsatsar på gym och spa.
innovationer
​Helsingborg
bygger AI-fabriken Smarter City Lab med stöd från Vinnova.
hotellnytt
Stor hotellsatsning av Winn Hotel Group
lyfter Södertälje centrum.
hotellnytt
Norrköping når nya höjder
med Winn Hotel Groups nya hotell.
600 deltagare
Stor kongress
inom mark- och exploatering till Borås 2020.
hotellnytt
Petter Stordalen
tar Comfort Hotel till Lund.
RSS
rss_icon
Länkar

Warning: getimagesize(images/images_news/grythytans_kock_björn_eriksson.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/news.php on line 58
Svensk kock får prestigefullt uppdrag i New York

c/o Grythyttans Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson jobbade under 2009 tillsammans med James Carpenter på c/o The Maidstones restaurang The Living Room i East Hampton, New York. Tillsammans skapade de den hyllade Skandinaviska menyn med klassiker som Toast Skagen, toast Pelle Janzon, smörrebröd, mormors kakfat, pannkakor med hjortron. Det är med denna meny som de nu har blivit inbjudna till det prestigefyllda James Beard Foundation. Middagen serveras den 30 november.

– Det är verkligen en stor ära att som svensk kock få komma till James Beard och representera Sverige och presentera vår skandinaviska matkultur för New Yorks främsta gourmander. Det är extra kul att The Living Room som bara varit öppet två säsonger redan fått ett sådant gastronomiskt genomslag i New York, säger c/o Grythyttans Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson.

James Beard Foundation är USA:s främsta center för kulinariska upplevelser. De jobbar för att bevara och berika USA matkultur. Marcus Samuelsson, Daniel Boulud, Thomas Keller, David Bouley och Mario Batali är andra toppkockar som tidigare blivit inbjudna till James Beard Foundation.