Warning: getimagesize(images/images_news/grythytans_kock_björn_eriksson.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/header_news.php on line 51
Meetings International - Your First Meetings Management Magazine
platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar

Warning: getimagesize(images/images_news/grythytans_kock_björn_eriksson.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/news.php on line 58
Svensk kock får prestigefullt uppdrag i New York

c/o Grythyttans Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson jobbade under 2009 tillsammans med James Carpenter på c/o The Maidstones restaurang The Living Room i East Hampton, New York. Tillsammans skapade de den hyllade Skandinaviska menyn med klassiker som Toast Skagen, toast Pelle Janzon, smörrebröd, mormors kakfat, pannkakor med hjortron. Det är med denna meny som de nu har blivit inbjudna till det prestigefyllda James Beard Foundation. Middagen serveras den 30 november.

– Det är verkligen en stor ära att som svensk kock få komma till James Beard och representera Sverige och presentera vår skandinaviska matkultur för New Yorks främsta gourmander. Det är extra kul att The Living Room som bara varit öppet två säsonger redan fått ett sådant gastronomiskt genomslag i New York, säger c/o Grythyttans Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson.

James Beard Foundation är USA:s främsta center för kulinariska upplevelser. De jobbar för att bevara och berika USA matkultur. Marcus Samuelsson, Daniel Boulud, Thomas Keller, David Bouley och Mario Batali är andra toppkockar som tidigare blivit inbjudna till James Beard Foundation.