platsannonser
nyheter
hotellnytt
Radisson Blu Metropol
rekryterar världens första Director of Crazy.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels rebellkedja
Comfort Hotel tar mark på hotellscenen i Stockholm.
hotellnytt
Ulrika Andersson
blir ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
nytt jobb
Martin Åkesson
Ny vd på Radisson Blu Hotel, Malmö
nytt jobb
Magnus Prössel
ny Head Chef på Radisson Blu Malmö.
RSS
rss_icon
Länkar
Svenska Mässan i Göteborg – en grön mötesdestination

Gröna möten står högt på Svenska Mässans agenda. Tillsammans med Göteborgs stad och internationella eventföretaget MCI, satsar Svenska Mässan på att bli ännu bättre vad gäller miljöhänsyn och socialt ansvarstagande. Ett led i arbetet är att dokumentera de insatser som redan utförs, och förmedla den kunskapen till kunder och medarbetare.

– I normala fall brukar mötesanläggningar återvinna 10-15 % av sitt avfall. Svenska Mässan återvinner i dag 62 %, vilket är fantastiskt och värt att lyfta fram, säger Michael Luehrs, expert på miljö- och hållbarhetspolicies vid MCI.

Men det finns alltid saker att förbättra, och bästa sättet att komma framåt är att ta fram mätbara mål.

Hur står sig Svenska Mässan i konkurrensen med andra aktörer?

– Inom återvinning och avfall är Svenska Mässan starka. Sättet att arbeta med kemikalier skulle jag vilja påstå är unikt. Kulturen är en annan styrka, alla verkar stolta över att arbeta på Svenska Mässan. Den som har en idé kan framföra den till någon som lyssnar. På Svenska Mässan är socialt ansvarstagande och miljöhänsyn inte något som görs ”vid sidan av” utan en central del av arbetet, säger Michael Luehrs.