platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
flygnytt
Flybe
blir Virgin Connect.
sju gånger pengarna
​Malmöfestivalens turister
genererar 153 miljoner kronor till staden i turistekonomi.
FLygnytt
Finnair i nytt samarbete
med Fiji Airways.
18-19 november 2020
Ny heltäckande hi-techmötesplats
lanseras i Kista.
18-20 oktober
Borås
har RFSL-kongressen 2019
möten utvecklar sin stad
Uppsala Convention Bureau får utökade resurser
Kommunen vill värva fler möten och evenemang.
mat och möten
Sigtunahöjden
sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling.

500 hotell kan tvingas stänga
på grund av Thomas Cooks konkurs.
17-18 oktober i Malmö
Honungs”champagne”
och närproducerat kan ge utländska besökare unika matminnen.
Fredag den 15 november
Talarfestivalen
återigen i Malmö, nu på Turning Torso.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Blus mötesdeltagare serveras Brain Food

Nu lanserar Radission Blu matkonceptet Brain Food för hotellkedjans alla mötesdeltagare. Det nya matkonceptet är framtaget för att hjälpa mötesdeltagare att bibehålla koncentrationen under en längre tid. Först med att prova konceptet är hotellkedjans mötesdeltagare i Danmark.

Det nya matkonceptet är framtaget i samarbete med den danska näringsexpert Christian Bitz och kommer inom kort även att lanseras på utvalda Radisson Blu hotell i både Sverige och i Norge.

– Brain Food betyder i praktiken mer fisk, fullkorn, frukt och grönsaker - utan att för den delen göra avkall på god smak, säger näringsexperten Christian Bitz. Jag kan med säkerhet säga att alla som har möten på Radisson Blu nu kommer att känna sig piggare och mer koncentrerade.

Brain Food kan huvudsakligen sammanfattas utifrån sex riktlinjer:

• Mer fisk, fullkornsprodukter, ägg, frukt och grönsaker

• Främst lokala och färska råvaror

• Rena råvaror med minimal industriell bearbetning

• Mindre kött och med en fetthalt på högst 10%

• Naturligt sötad mat och aldrig mer än 10% tillsatt socker

• Fokus på kvalitet och smakupplevelser som skärper sinnena

 

Det nya matkonceptet kommer i ett första skede att standardiseras på fyra Radisson Blu hotell i Köpenhamn och Århus som en del av hotellkedjans strategi för att optimera förutsättningarna för ett lyckat möte.

–  Vi fokuserar oavbrutet på att förbättra vår service och kvalitet och har genom en nära dialog med gäster fått fram en önskan om att maximera informationsutbytet under mötena, säger Peter Laursen, på Radisson Blu i Århus. Brain Food är framtaget just för att förstärka utbytet under ett möte eftersom maten är avgörande för både inlärningsförmåga och koncentration.

Konceptet Brain Food kommer att vara standard på följande hotell :

• Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center, Frederiksberg

• Radisson Blu Scandinavia Hotel, Köpenhamn

• Radisson Blu Royal Hotel, Köpenhamn

• Radisson Blu Scandinavia Hotel, Århus

För mer information om Brain Food: www.radissonblu.dk/konference

Bilden: Christian Bitz med Morten Winther, Radisson Blu Århus & Jan Petersen, Radisson Blu Falconer