platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
flygindustrin
Kina blockerar vissa flyg från USA
när försiktighetsåtgärderna vid Covid ökar.
Restriktionerna blir fler
eCarExpo på Friends Arena
4-6 februari ställs in.
Blir ny stiftelse
Oslofjord Convention Center får nytt ägande
Målet är att bli norra Europas bästa konferensanläggning.
evenemang och möten
Ett år kvar
till handbolls-VM i Jönköping.
nytt jobb
Johanna Carinci Jonsson
tar över Clarion Collection Hotel Slottsparken i Linköping.
Nytt jobb
Angelica Vinuesa Gustafsson
ny Event project manager på BSC.
anställdas säkerhet
Safeture tecknar fyraårigt avtal
med Europeiska centralbanken, ECB.
nytt jobb
Lisette Jönsson
ny General Manager på Radisson Blu Hotel, Malmö.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Blus mötesdeltagare serveras Brain Food

Nu lanserar Radission Blu matkonceptet Brain Food för hotellkedjans alla mötesdeltagare. Det nya matkonceptet är framtaget för att hjälpa mötesdeltagare att bibehålla koncentrationen under en längre tid. Först med att prova konceptet är hotellkedjans mötesdeltagare i Danmark.

Det nya matkonceptet är framtaget i samarbete med den danska näringsexpert Christian Bitz och kommer inom kort även att lanseras på utvalda Radisson Blu hotell i både Sverige och i Norge.

– Brain Food betyder i praktiken mer fisk, fullkorn, frukt och grönsaker - utan att för den delen göra avkall på god smak, säger näringsexperten Christian Bitz. Jag kan med säkerhet säga att alla som har möten på Radisson Blu nu kommer att känna sig piggare och mer koncentrerade.

Brain Food kan huvudsakligen sammanfattas utifrån sex riktlinjer:

• Mer fisk, fullkornsprodukter, ägg, frukt och grönsaker

• Främst lokala och färska råvaror

• Rena råvaror med minimal industriell bearbetning

• Mindre kött och med en fetthalt på högst 10%

• Naturligt sötad mat och aldrig mer än 10% tillsatt socker

• Fokus på kvalitet och smakupplevelser som skärper sinnena

 

Det nya matkonceptet kommer i ett första skede att standardiseras på fyra Radisson Blu hotell i Köpenhamn och Århus som en del av hotellkedjans strategi för att optimera förutsättningarna för ett lyckat möte.

–  Vi fokuserar oavbrutet på att förbättra vår service och kvalitet och har genom en nära dialog med gäster fått fram en önskan om att maximera informationsutbytet under mötena, säger Peter Laursen, på Radisson Blu i Århus. Brain Food är framtaget just för att förstärka utbytet under ett möte eftersom maten är avgörande för både inlärningsförmåga och koncentration.

Konceptet Brain Food kommer att vara standard på följande hotell :

• Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center, Frederiksberg

• Radisson Blu Scandinavia Hotel, Köpenhamn

• Radisson Blu Royal Hotel, Köpenhamn

• Radisson Blu Scandinavia Hotel, Århus

För mer information om Brain Food: www.radissonblu.dk/konference

Bilden: Christian Bitz med Morten Winther, Radisson Blu Århus & Jan Petersen, Radisson Blu Falconer