platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Skåne Trendrapport 2022

Under åren har Event in Skåne varit medskapare i över 600 events som för alltid har förändrat Skåne till en bättre plats.

Samtidigt har universiteten genererat fler möten, idrottsrörelsen skapat fler internationella evenemang, kulturen utvecklats och tagit sig till världsklass. Här finns anläggningar som Malmö Arena, Malmö Live och många andra välkända etablissemang.

Vi kan inte annat än tacka Pehr Palm, vd för Event in Skåne, Petra Kuritzén och Linn Möller, som varit starkt drivande i en liten organisation som skapat många fantastiska evenemang under många år.

Nu väntar en ny tid med en ny organisation som ska ta Business Events Skåne till en ny nivå.

Den här trendrapporten har ingen motsvarighet i Sverige sedan tidigare. Vi har intervjuat intressanta och starkt drivande personer som på olika sätt har bidragit till att utveckla individer, universitet, föreningar, organisationer, städer och skapat viktiga nätverk.

I trendrapporten finns intervjuer med bland andra docent och överläkare Ola Björgell som driver flera kongresser varje år, Ali Eftekhari, en av grundarna till Big Slap och Karin Mårtensson vd för Malmö Arena.

Därutöver har vi pratat med legendaren Julius Malmström och Emelie Löfmark, vd och projektledare för Nöjesteatern och Amiralen i Malmö samt den kreativa ledaren för Skånemotor, komikern och programledaren Johan Wester.

H22:s projektchef Soraya Axelsson i Helsingborg berättar om ett långsiktigt stadsutvecklingsarbete i Helsingborg. Per Welinder, vd för Visit Lund, ser många utvecklingsmöjligheter i Lund, inte minst för att skapa en efterlängtad kongress- och kulturanläggning.

Andra röster är Anna-Karin Hennig, vd för Scoutförbundet, den världsberömde jazzpianisten Jan Lundgren, Annika Borgelin, vd för Båstad Turism och Malin Ekman, vd för Sponsrings- och Eventsverige.

I rapporten finns också en del av American Express trendrapport för 2023, Cvent, ett av världens ledande eventbolag, har också fått utrymme och inte minst Euromonitor.

Totalt skapar trendrapporten en helhet på 60 sidor om hur framtiden inom Eventsverige kan komma att se ut. Alltså inte bara i Skåne, utan som inspiration också till övriga delar av vårt avlånga land.

Det här är en trendrapport som berättar och säger som det är, och som lyfter fram olika perspektiv på vad ett event kan vara och innebära för samhället i stort.

Välkommen att bläddra och läsa rapporten i sin helhet här.

 

På bilden, bakre raden: Ali Eftekhari och Julius Malmström.

Sittande från vänster: Emilie Löfmark, Ola Björgell och Karin Mårtensson. Foto: Bimo Soenarso.