platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Några av Sveriges största streamers lanserade Quality Globe Hotel live.

Med en helt unik lansering tog Hotellkedjan Choice med Quality Hotel Globe i spetsen tillsammans med Gsign (Svensk Gaminginredning) och Telia ett stort steg in i världens största underhållningsbransch och blev först i norden med gamingrum.

När rummen i Stockholm lanserades i början på december samlade GSIGN sitt team av streamers (människor som spelar och andra tittar). Under 12 timmar spelade och underhöll de live från rummen. Det serverades roomservice i direktsändning i respektive stream (program) och det lottades ut övernattningar från Quality Globe och gamingutrustning från Gsign. Man samlade över 50 000 i den digitala publiken. Ett helt unikt event, både i hotell- och gamingbranschen.

"En helt ny värld för mig, detta är förebilder för massor ungdomar. Att genomföra en sån här sak passar oss på Quality Globe hotel perfekt då vi hela tiden försöker vara i framkant inom event, inte minst underhållning och gaming", säger Tina, hotellchef på Quality Globe.

"Rummen är verkligen gjorda för att en gamer ska känna sig hemma. Rätt utrustning och rätt inredning. Vad man spelar är en sak, men hur man gör det är lika viktigt. Liksom fotbollsskor och plan för en fotbollspelare. Allt detta kunde vi visa live och få betyg på från våra proffs-streamers", säger Niclas Lidberg von Schantz, varumärkesstrateg och delägare på Gsign.

Quality Hotel Globe lanserades som det första hotellet med konceptet. Men fler är på gång. Bland annat på Quality Match i Jönköping.

"Ett otroligt event. Vi har aldrig samlats på det här sättet och det var kul att få göra något ihop med andra likasinnade. Rummen var perfekta, precis som alla önskar att deras gamingrum skulle vara", säger Mathilda Lindroth som är proffs-streamer och bland annat känd från årets Paradise Hotel.

Det blir en stark start för Quality Globe Hotel rätt in i målgruppen. Många barn, ungdomar och även vuxna som gillar gaming följer någon av de streamers som sände live, säger Tina