platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandinavian Golf Fair återkommer till Karlstad i mars

I våras öppnade en ny golfmässa, Scandinavian Golf Fair, i Karlstad CCC. Nu är det klart att mässan återkommer den 10–11 mars nästa år med nytt innehåll och fler utställare.

Tillsammans med Bryngfjorden GK och Karlstad GK positionerar sig Karlstad CCC staden på kartan i Golfsverige.

Många utställare, bland andra Titleist, Callaway, Corbra och Garmin och flera värmländska klubbar, är redan klara och arbetet med att attrahera fler utställare fortsätter.

”Jag har saknat en mässa som riktar sig till mig som golfare. Att få ta sin idé till verklighet och nu planera mässans andra år gör att jag känner stolthet och tacksamhet”, säger Jimmy Rönngren, projektledare för Karlstad CCC.

"Det känns fantastiskt att vi nu har en återkommande golfmässa i vår region. Vi ser med stor förväntan fram emot mässans andra år som bjuder på spännande seminarier och fler utställare”, säger Mathias Åhlberg, vd för Karlstad GK.

Scandinavian Golf Fair riktar sig både till inbitna golfare och till de som är intresserade av att börja spela golf. Exempelvis har hårdvaruleverantörerna slagburar där man kan testa utrustning, i shopen finns många klädmärken representerade och Värmländska Golfförbundet finns representerat och erbjuder aktiviteter för barn och unga.

"Barn och unga är golfens framtid och därför vill vi säkerställa att det finns bra aktiviteter på mässan för den målgruppen. Nästa år går alla besökare upp till 18 år in gratis på mässan och då gäller det att vi erbjuder golfaktiviteter som intresserar de allra yngsta men även juniorerna", säger Michael Sahlin, ordförande för Värmlands Golfförbund.

Som besökare får du ta del av seminarier som erbjuds till alla som har köpt en biljett. Bland andra talar Carin Hjalmarsson Koch om hur hon tog sig från sin dröm till att bli golfproffs i världseliten medan landslagscoach Fredrik Wetterstrand pratar om psykologi och spelstrategi.

Anders Holmberg från Cross Fit Life Box är också på plats och delar med sig av tips om hur du kan träna smartare. Därutöver återfinns bland annat det populära inslaget för pensionärer, Tips och Trix, med på seminarieagendan.

Stefan Janson, klubbrådgivare hos Svenska Golfförbundet:

"Golf är Sveriges tredje största idrott och antalet medlemskap i år är sjunde högst i historien. Golfen hade en stor tillväxt under pandemin. Visserligen ser vi en minskning om tre procent på medlemskap från år 2021 till 2022, men siffrorna är fortsatt höga i en historisk jämförelse."

Enligt Stefan Janson har tre fjärdedelar av de nya golfspelarna som tillkom under pandemin valt att fortsätta sitt medlemskap även under år 2022.

"Vad vi ser som väldigt positivt är att antalet juniormedlemskap upp till 21 år har ökat med 15 000 sedan före pandemin. Det tyder på en ljus framtid för sporten."