platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Premiär för SAS direktflyg från Luleå till London

Premiär för SAS direktflyg till London - styrkebesked när tre nya utrikeslinjer öppnar på Luleå Airport

Den internationella tillgängligheten växer till och från regionen och på Luleå Airport startar tre nya utrikeslinjer under december månad. Efter flera års väntan var det idag premiär för SAS nya direktlinje till London. Den 16 december startar franska researrangören Quartier Libre och flygbolaget Transavia förbindelsen till Paris och på självaste juldagen är det premiär för Eurowings direktflyg till navet i tyska Düsseldorf.

Idag den 9 december klockan 07:05 avgick premiärflighten för SAS nya linje till London Heathrow och klocken 14:45 anlände den första flyget med förväntansfulla resenärer från UK. På Luleå Airport firar man dagens trafikstart med att rulla ut röda mattan, bjuda på tilltugg och önska alla resenärer varmt välkomna till vårt vackra vinterland eller en trevlig resa. Direktflyget kommer att gå till och från Heathrow måndag och fredag fram till mitten av mars 2023.

"Vi är så glada över att vi idag får fira premiären av flighterna till och från London, efter några års väntan. Den nya tillgängligheten till en så eftertraktad internationell destination, liksom också Paris och Düsseldorf är, från Luleå Airport är fantastiskt och ett styrkebesked som påvisar hur attraktiv regionen är. Det är ett kvitto på det långsiktiga arbetet som vi på Swedavia, tillsammans med besöksnäringen och näringslivet i regionen, har bedrivit under flera år. De nya direktlinjerna är ett viktigt tillskott till flygplatsens utbud för både affärsresenärer och privatresesegmentet", säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Storbritannien är en mycket viktig marknad både för affärstrafiken och privatresesegmentet. Att resa direkt till och från stora internationella hubbar som London Heathrow medför att resenärerna kan ta del av flygbolagens stora linjenätverk vidare ut i världen och kopplar samman regionen med många fler länder. Flyglinjen blir viktig för tillgängligheten till regionen för internationella besökare, men också för utresande och affärsresenärer.

Återhämtningen för flygresandet fortsätter och jämfört med resandet i november 2019, hade Luleå Airport fortsatt starkast utveckling av Swedavias tio flygplatser, och inrikesresandet vid flygplatsen var nästan i nivå med prepandeminivån. För mer information om aktuell trafik från Luleå Airport: swedavia.se/lulea.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

 

Bilden: Bandklippning på röda mattan inför första avgången till London av flygstationschef på Luleå Airport och kapten på SAS. Foto: Swedavia.