platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Renoveringen av Elmia ger nya möjligheter

Renoveringen av Elmia kongress- och konserthus i Jönköping är i full gång. Anläggningen som invigdes år 1990 rustas för att fortsatt vara en attraktiv plats för konserter och olika event.

Företaget Rådhus beslutade därför under våren 2021 att investera 24 miljoner kronor i renovering av huset, ett projekt som kommit mer än halvvägs.

Projektet är ett samarbete mellan Destination Jönköping, Elmia och Jönköpings kommuns fastighetsutveckling (JKPG Fast). Renoveringen innefattar såväl det synliga som det bakomliggande.

Nya och nödvändiga praktiska lösningar skapas som möjliggör för strategiska, kvalitativa evenemang och möten. Fram tills nu har bland annat möbler, skyltar, väggar, belysning och golv renoverats.

Även kafédelen, Café Nord, och de olika hörsalarnas portaler har fräschats till. Ytterligare renovering väntar och när allting är klart har alla allmänna ytor och Hammarskjöldsalen renoverats. Därutöver har och en hel del teknik uppdaterats.

"Det är vad vårt uppdrag handlar om, att utveckla och skapa hållbara, attraktiva lokaler i samverkan med våra hyresgäster, att vara och förbli en attraktiv hyrresvärd. Vi skapar värde och utvecklar Jönköping", säger Magnus Olsson, vd för Jönköpings kommuns fastighetsutveckling.

Parallellt med renoveringen sker ett varumärkesarbete som Destination Jönköping och Elmia samarbetar om.

En levande mötesplats skapas som är öppen för alla, där konserter, kongresser och konferenser varvas. I och med det görs en förflyttning från fastighet till destination och huset får en egen identitet och vilket innebär ett namnbyte till Jönköping Konsert & Kongress.

”Vi genomför renoveringen för att möta framtidens behov med en plats som har de bästa förutsättningarna för kongresser, möten, event och upplevelser. Vi sätter Jönköping på kartan. Att göra det tillsammans med Destination Jönköping och JKPG Fast utvecklar vårt samarbete", säger Agne Bengtsson, vd för Elmia.

"Med ett nytt, starkt varumärke och fräscha lokaler som lever upp till dagens krav stärker Jönköping Konsert & Kongress kulturen i Jönköping och hela regionen, vilket i sin tur bidrar till att utveckla besöksnäringen ytterligare", säger Lena Stävmo, vd för Destination Jönköping.

Hållbarhet har en särställning i projektet och ligger till grund för många av de beslut som fattats. Projektet har bland annat samarbetat med leverantörer som erbjuder cirkulära tjänster, exempelvis Soeco och Circular Centre.

Stor del av den befintliga inredningen har restaurerats och återanvänts, bland annat 107 stycken Myran-stolar från år 1990 samt bord, soffor och sittpuffar.