platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Stureplansgruppen tar över Avalon Hotel i Göteborg

Stureplansgruppen startar det nya året med en etablering och ett första hotell i Göteborg. Det är inget mindre än det ikoniska Avalon Hotel.

Från årsskiftet tar Stureplansgruppen över Avalon Hotel i centrala Göteborg. Det 101 rum stora hotellet med takterrass och utomhuspool är en oas av inspiration och lugn i göteborgspulsen. Med det centrala läget utgör Avalon en perfekt utgångspunkt för shopping, kultur, nöjen och ett pulserande liv. Tillskottet är en del i koncernens satsning inom hotell med bland annat Berns Hotel, Bank Hotel, Boo Boo Living och nu senast det klassiska spa- och möteshotellet Skepparholmen.

”Jag har varit stamgäst sedan de öppnade 2007 och alltid tyckt att det är ett fantastiskt hotell. Allt från servicen, läget, arkitekturen och de härliga personerna har ständigt gjort intryck. Inte minst har Torbjörn (grundare av Avalon, Svenska Stadshotell) imponerat med att skapa ett hotell som precis lika gärna skulle kunna ligga på Ocean Drive i Miami,", säger Stureplansgruppens koncernchef Vimal Kovac.

Avalon Hotel är och kommer fortsatt vara medlem av Nordic Hotels & Resorts. Avalon arbetar med att göra hela vistelsen minnesvärd, där hotellets läge är central. Arkitekturen och adressen sätter mycket av atmosfären. Utsikten från sjätte våningen och uppåt är enastående med en utpräglad stadskänsla. Stureplansgruppen tar nu över och kommer fortsätta arbetet med att förädla boutiquehotellet med starkt fokus på att vara en given destination för upplevelser inom restaurang och bar.

Avalon Hotel byggdes 2007 i tätt samarbete mellan Semrén & Månsson Arkitektkontor, Fastighetsbolaget ByggGöta och Svenska Stadshotell. Redan från början var målet att skapa en utåtriktad och experimentell byggnad som förenade offentligt innehåll med en uttrycksfull exteriör. Den konformade tomtens asymmetri plockades upp och går igen i hela hotellet. Nu säljer grundaren Torbjörn L. Johansson, för Svenska Stadshotell, Avalon vidare till Stureplansgruppen.

”Stureplansgruppen står för kvalitet, service och långsiktighet på samma sätt som Avalon, vilket ger unika gästupplevelser. Jag är stolt och glad att lämna arvet vidare till Vimal med medarbetare och är övertygad om att Avalon fortsätter sin framgångsrika resa", säger Torbjörn L. Johansson, ägare Avalon Hotel.

Med start från 2 januari 2023 tar Stureplansgruppen över verksamheten. Alla bokade rum, möten, event och restaurangbesök kommer att löpa som vanligt. Fastigheten ägs även framgent av fastighetsbolaget ByggGöta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------Om Svenska Stadshotell

Avalon är ett hotell med 101 rum och sviter fördelade på sju våningar med takterrass och utomhuspool mitt i centrala Göteborg. 2022 utsågs Avalon till årets affärshotell via Travel News. 2017 blev Avalon årets hotell inom Nordic Hotels & Resorts, som de varit medlem i sedan 2015. Hotellet nominerades till Kasper Salin-priset 2007 och mottog 2008 priset för Göteborgs vackraste byggnad. Hotellet ägs och drivs idag av Svenska Stadshotell.