platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Jönköping International Business School förstärker sin position som en av Europas bästa handelshögskolor

Jönköping International Business School (JIBS) klättrar på Financial Times årliga ranking av Europas bästa handelshögskolor. Resultatet för 2022 är en förbättring med sju placeringar jämfört med förra året, vilket ytterligare befäster JIBS position som en av Europas ledande handelshögskolor. JIBS är dessutom bäst i Norden när det gäller andelen internationella medarbetare.

För andra året i rad återfinns JIBS på den prestigefyllda och högt ansedda rankningen av handelshögskolor i Europa. FT European Business Schools Ranking är utan tvekan en av de mest omfattande bedömningarna av europeiska handelshögskolor. Den bedömer skolans resultat utifrån flera indikatorer, allt från löne- och karriärutveckling för utexaminerade till internationellt fokus, mobilitet och mångfald bland personalen. Studenter och arbetsgivare över hela världen använder rankningen för att jämföra skolor och utbildningsprogram.

"Rankingen är ett fint erkännande för våra medarbetare, våra studenter och våra alumner. Den är ett bevis på att det är möjligt att nå global framgång även för små skolor utanför de större städerna. Utan forskningsbaserad utbildning i världsklass och en mycket professionell organisation hade vi inte kunnat ta oss in på denna lista", säger Jerker Moodysson, vd och akademisk ledare på JIBS.

JIBS har starka kopplingar till näringslivet. Med sin utpräglat internationella profil strävar JIBS efter att attrahera och utveckla studenter och lärare med olika bakgrund. Närmare hälften av medarbetarna och cirka 80 procent av JIBS masterstudenter har utländsk bakgrund. Den mångkulturella miljön gör studenterna väl rustade för en global arbetsmarknad, vilket också framgår av rankningen. Vid sidan av de utexaminerades anställningsbarhet och karriärutveckling får JIBS höga poäng när det gäller internationell mobilitet och andel internationella medarbetare, där skolan alltså rankas högst i Norden.

"Vi strävar efter att ständigt utveckla våra utbildningar och skapa en inspirerande akademisk miljö så att vi kan säkerställa att studenterna får de färdigheter och erfarenheter de behöver för att lyckas i arbetslivet. Det arbetet sker i samarbete med många partners, både i vår egen region och andra delar av världen. Jag vill betona att detta erkännande också återspeglar kvaliteten och styrkan hos dessa partners", säger Jerker Moodysson.

Vid sidan av JIBS finns ytterligare två svenska handelshögskolor på listan: Handelshögskolan i Stockholm och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.