platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny hotellpartner för bordtennislandslaget

Svenska Bordtennisförbundet och nyöppnade ProfilHotels Halmstad Plaza har tecknat ett nytt samarbetsavtal. Bordtennislandslaget kommer från 2023 att ha sin bas på hotellet i samband med de läger som kommer läggas i staden.

Halmstad och bordtennis har länge varit tätt förknippat. 2018 arrangerades ett av det det årets största svenska idrottsevenemang alla kategorier – lag-VM– vilket blev en enorm succé. Halmstad Bordtennisklubb är också en av Sveriges största och mest framgångsrika föreningar med lag i både damernas och herrarnas högsta serie, Pingisligan.

Från och med 2023 står det nu klart att staden dessutom kommer att vara en av de officiella orter där svenska bordtennislandslaget kommer förlägga sina landslagsläger. Nystartade hotellet ProfilHotels Halmstad Plaza blir officiell lägerpartner till Svenska Bordtennisförbundet och under cirka 80 lägerdagar kommer landslagen vara på plats för att förbereda sig för olika tävlingar och uppdrag. Just en aktiv lägerverksamhet för landslag är något som många dessutom hävdar var nyckeln till svenska framgångar i slutet av 80-talet och därmed finns stor fokus från svensk bordtennis sida på denna verksamhet. En tuff internationell kalender ger dock utmaningar för landslagsspelarna som kontinuerligt reser för spel i internationella tävlingar och ligor.

"Det känns väldigt spännande att knyta ProfilHotels Halmstad Plaza till oss som ny samarbetspartner i Halmstad som vi under många år jobbat tätt tillsammans med på flera olika nivåer, från förening till destinationsbolag och kommunen i form av flera olika förvaltningar. Hotellets strategiska läge och spännande design gör att vi är helt övertygade att våra landslag kommer trivas förträffligt i denna miljö som jag ser som en av de absolut främsta elitmiljöerna i Sverige, kanske även Europa. Vi för också kontinuerligt diskussioner med destinationsbolag och kommun om eventuellt framtida evenemang i Halmstad – vi vill ju gärna undersöka möjligheterna om att reprisera de framgångsrika evenemang som under ett flertal år arrangerats i staden", säger Dennis Lindahl, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

ProfilHotels Halmstad Plaza som ingår i Ligula Hospitality Group, slog upp sina portar 2022 och har 242 rum, alla designade med lokal prägel av lokala leverantörer och aktörer. Samarbetet med Svenska Bordtennisförbundet ses också som ett projekt med stora möjligheter.

"Fantastiskt roligt att få till detta samarbete, och att få vara med på den väldigt spännande satsningen från Bordtennisförbundets sida. Vi tror att våra faciliteter är perfekt anpassade för att kunna ta emot den här typen av grupper, och vi ser även att Bordtennisförbundets visioner och engagemang rimmar väl med vad hotellet vill göra i framtiden med en mängd spännande event", säger Mikael Pettersson, General Manager på ProfilHotels Halmstad Plaza.

Avtalet mellan parterna börjar gälla 2023. Från och med höstterminen är det också tänkt att Svenska Bordtennisförbundets riksidrottsymnasium kommer förläggas i Halmstad där totalt åtta studenter kommer utbilda sig i samband med en elitsatsning. Halmstad är en av två orter som kommer ha riksidrottsgymnasium i bordtennis, den andra är Söderhamn.