platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Hotel Group lanserar ultrasnabba laddningsstationer för elfordon i Sverige

Som en del i arbetet för ökad elektrisk rörlighet och för att stödja de globala utsläppsmålen för att skapa net-zero utsläpp år 2050, expanderar Radisson Hotel Group sitt nätverk av fler än 500 laddningsstationer för elfordon i EMEA, samtidigt som företaget lanserar nya ultra-snabba laddningsstationer.

I samarbete med den ledande tillverkaren av elektriska laddningsstationer, Allego, har Radissons Green Mobility-nätverk expanderat till fler än 510 laddningsstationer på över 220 olika Radisson-hotell i Europa. De nya ultrasnabba laddningsstationerna är en del i Radissons hållbarhetsarbete för att främja elbilsindustrin och samtidigt möta ökad efterfrågan från kunder.

De ultrasnabba laddningsstationerna tar cirka 20 minuter för att ladda en elbil. I Sverige finns idag cirka 400 000 elektriska personbilar och motorcyklar, vilket är en tillväxt på 50 procent bara under det senaste året, enligt elkraftsorganisationen Power Circle. Med bakgrund av den ökade efterfrågan har Radisson installerat 21 laddningsstationer i Sverige och cirka 110 stationer över hela Norden.

Som en framstående aktör inom hållbarhet driver Radisson Hotel Group rese- och besöksnäringen framåt, med utökade gröna resealternativ som en del av sitt åtagande att minska koldioxidutsläppen och uppnå det globala net-zero-målet år 2050. Radisson Hotel Group ansluter sig därmed till andra ledande företag som deltar i Business Ambition for 1,5 degrees och UNFCCCs Race to Zero-kampanj som en del av en viktig, globalt koordinerad insats för att nå målet om net-zero.

"Efterfrågan på elektriska fordon förväntas växa fyrfaldigt till 2025. På Radisson Hotel Group stödjer vi denna förändring genom att erbjuda gröna mobilitetslösningar på våra hotell. Idag har vi redan över 500 laddningsstationer och ett ambitiöst mål att tillhandahålla laddningsmöjligheter på alla våra fastigheter senast 2025. Vi har en ambition att driva e-mobilitetsrörelsen framåt genom att förse olika fordonstyper med allt de behöver för fler hållbara events eller möten", säger Inge Huijbrechts, Global Senior Vice President Sustainability, Security and Corporate Communications på Radisson Hotel Group.

Radisson Hotel Group har länge varit en pionjär inom hållbarhet och var den första hotellgruppen att lansera ett globalt 100-procentigt koldioxidneutralt mötesprogram, som automatiskt kompenserar koldioxidavtrycket från varje enskilt evenemang och möte som hålls på något av Radissons hotell. Under de senaste tio åren har Radisson Hotel Group minskat sina koldioxidutsläpp med 30% och kompenserat cirka 30 300 ton koldioxid sedan 2019. Under 2021 minskade koncernen sina koldioxidutsläpp med 22% per kvadratmeter samt minskade sitt vattenavtryck med 23% per kvadratmeter jämfört med 2019.

"Varje temperaturrekord och naturkatastrof gör det tydligt att vi måste agera nu för att begränsa den globala uppvärmningen, samt definiera omedelbara och konkreta åtgärder som gör att turism och resor inte bidrar till denna. Tillsammans med hotellägare, leverantörer och vårt team ger vi oss ut på resan mot att minska koldioxidutsläppen till 2050. Net-Zero kan och måste uppnås av alla typer och storlekar av organisationer, och vi måste alla vara enade i vår utmaning för en framtid på 1,5 grader", säger Inge Huijbrechts.