platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Göteborgsvarvet delar ut 5,6 miljoner till idrotten

Anmälningsavgifterna till Göteborgsvarvet investeras i den stora folkfesten och löparnas upplevelse och hälsa. Men överskottet av loppet återinvesteras även i Göteborgs föreningsliv.

Efter 2022 års genomförande har hela 5,6 miljoner kronor delats ut till föreningslivet.

"Det är en summa som vi skall kunna förbättra ytterligare framöver, men ändå ett fantastiskt bidrag", säger Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund.

Göteborgsvarvet drivs av Göteborgs Friidrottsförbund och syftet med loppet är att driva utveckling av föreningslivet och folkhälsan framåt.

Bara inom Göteborgs Friidrottsförbunds anslutna föreningar finns det 50 000 aktiva som årligen sätts i rörelse. Föreningarna är beroende av ekonomiskt stöd och utbetalningarna har varit efterlängtade då pandemin satt djupa spår i föreningarnas ekonomier.

Årligen engageras ett stort antal idrottsföreningar i Göteborg och ute i landet under de lopp som arrangeras. Varje föreningsfunktionär bidrar ekonomiskt tillbaka till sin förening per åtagen arbetstimme. Utöver ersättningarna som betalas ut för funktionärsuppdragen fördelas även överskottet från verksamheten ut till Göteborgs Friidrottsförbund och dess medlemsföreningar.

En annan del av överskottet driver också anläggningen Friidrottens hus där tusentals barn, ungdomar, vuxna och veteraner tränar året runt.

"Ju fler som springer våra lopp desto bättre förutsättningar skapas för idrottsföreningar att fortsätta bedriva barn och ungdoms-, bredd- och elitverksamhet. Att deltaga i loppet är viktigt för hela samhället", säger Erik Bergkvist.

Den stora folkfest som Göteborgsvarvet är bidrar till både en förbättrad folkhälsa och till stora turistekonomiska värden för Göteborg och 2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp.

Varvetveckan 2023 inleds den 7 maj där Göteborgsvarvet gemomförs den 13 maj. Under 2023 arrangeras också Göteborgsvarvet Marathon för första gången där starten går 3 september.