platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Nya ägare av Villa Gladtjärn, tidigare Barken Konferens

Den 24 november 2022 stod det klart att Petri Karhukorpi vd på Coppersmith’s AB/Västerås Sport & Event Restauranger AB tillsammans med Wenche Engström, vd och ägare av Färna Herrgård & SPA går in som nya ägare av Villa Gladtjärn.

Petri Karhukorpi har tidigare ägt hotell- och konferensanläggningen fram till 2012 då han valde att sälja för att ge sig in i den spännande bryggeribranschen. Petri startade bryggeriet Coppersmith’s i Västerås år 2014 och under pandemin förvärvade han även hela restaurangrörelsen på Rocklunda i Västerås som är norra Europas största idrottsanläggning,

”När jag läste att Villa Gladtjärn var till salu, kontaktade jag genast Wenche Engström på Färna Herrgård & SPA. Wenche äger och driver den anläggningen i Västmanland som har utvecklats till en destination tack vare sin miljö och fantastiska mat. Jag kände direkt att hon är den jag vill äga hotellanläggningen tillsammans med", säger Petri Karhukorpi.

Villa Gladtjärn är en vackert beläget hotell- och konferensanläggning i Smedjebacken med 30 rum, restaurang, konferenslokaler och camping med 85 platser som även innefattar platser för vinterhalvåret. Allt inramat av en panoramavy mot sjön. Anläggningen kommer nu att vara stängd för en omfattande renovering då Petri och Wenche redan har anlitat en arkitekt för att skapa de förändringar som fastigheten som behöver. Ägarna räknar med en nyöppning någon gång under senare delen av 2023 och då med ett nytt koncept samt under det nya namnet Barken Lodge.

För Wenche Engström var detta en ny utmaning att ta sig an dock i ett lite mindre format än vad Färna Herrgård & Spa är. Tillsammans med Färnas prisbelönta kökschef Inga-Lena Eriksson som står för det närodlade och lokalproducerad har de gått igenom kök och utrustning på Barken Lodge, men de tillsammans med Petri kommer inte att driva anläggningen helt själva.

”Vi kommer nu påbörja arbetet med att hitta en krögare som tillsammans med oss kan vara vår förlängda arm för att bygga upp en hållbar verksamhet med hjärtat i den lokala gastronomin. Vi vill hitta en samarbetspartner som delar de höga kraven som en hotell- och restaurangverksamhet idag har för att utveckla detta vidare till nya nivåer", säger Wenche Engström