platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Klimat- och Energikicken tog plats på Sara Kulturhus i Skellefteå

Den 15 - 16 november genomfördes Klimat- och Energikicken, Sveriges Allmännyttas branschdagar, i Skellefteå. Kongressen lockade 280 deltagare från hela landet och behandlade frågor om energi- och effekteffektivisering, fossilfrihet, förnybar energi, klimatkrav i nyproduktion, renovering och förvaltning samt klimatsmart boende.

"Så intressant att besöka Skellefteå, en ort där det händer mycket just nu. Vi har haft två fullspäckade dagar med energi- och klimatfrågor i fokus. Deltagarna har både blivit stärkta i sitt arbete och fått en inblick i Skellefteås resa mot framtiden", säger Björn Berggren, energiexpert på Sveriges Allmännytta.

Klimat- och Energikicken är ännu ett exempel på en roterande kongress inom hållbarhet som arrangerats i Skellefteå. Skebo var lokal värd för kongressen och har ansökt om den i samarbete med Visit Skellefteås Convention Bureau. Avgörande för valet av Skellefteå var just att kunna genomföra en klimatsmart kongress.

"Förutsättningarna för ett hållbart och klimatsmart möte är ofta avgörande för valet av stad och anläggning för en kongress", säger Stina Renström, affärsutvecklare på Skellefteå Convention Bureau. "Med Sara kulturhus har intresset för Skellefteå som värdstad för hållbara möten ökat, vilket är helt i linje med vår vision".

Marknaden för konferenser och kongresser har förändrats de senaste åren. Samtidigt som fysiska möten prioriteras igen har kraven på interaktion och involvering ökat, organisationer och företag har nya resepolicys och hållbarhetskrav att förhålla sig till, vilket ställer andra krav på konferensanläggningarna.

"Det var så roligt att välkomna alla hit till Skellefteå, och till Sara kulturhus och The Wood Hotel, säger Lisa Nilsson, hållbarhetssamordnare på Skebo. Att få visa upp denna klimatkloka, koldioxidneutrala anläggning med sin unika energilösning och dessutom bjuda på en helt vegetarisk konferens. Skellefteå är helt enkelt platsen för hållbarare möten", säger Lisa Nilsson.