platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Guldpalmfinalister i Trelleborg

Turism bidrar till lokalsamhället i form av ökad sysselsättning, viktiga skatteintäkter och att en plats känns attraktiv och välkomnande. Den kan också vara ett värdefullt verktyg i ett strategiskt samhällsbygge. Visit Trelleborg arbetar tillsammans med besöksnäringen för att turism ska bidra till en hållbar framtid. Årets guldpalmsfinalister är utvalda för att de representerar en del av den resan.

Visit Trelleborg delar varje år ut ett pris till en besöksnäringsaktör som gör Trelleborg till en bättre plats att besöka. Strålkastarljuset ska sprida lite extra glans över de aktörer som gjort något särskilt för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Det kan vara någon som strävar efter att locka besökare året runt eller som vågat göra en satsning som gjort avtryck inte bara i Trelleborg, utan hela Skåne. Det kan också vara någon som är en stjärna på samarbete och frikostigt bjuder på sig själv och sin kompetens och på så sätt bidrar till att fler kan blomstra.

"I en hållbar och attraktiv destination måste alla ta ansvar för att bidra positivt till Trelleborgs framtid. Jag ser stor potential i att använda turismen som ett verktyg i de stora samhällsbyggnadsprojekt som kommer att prägla vår kommun under en lång tid framöver", säger Erik Lundström, ordförande för Visit Trelleborg.

I år har allmänheten, bestående av både lokala trelleborgare och destinationens besökare nominerat sina favoritföretag till Guldpalmen. Av de 51 nominerade aktörerna har sedan en jury, bestående av tidigare vinnare och representanter från Visit Trelleborg, utsett tre finalister.

 

Finalisterna till årets Guldpalm är:

• Restaurang Siluett

• Palm Tree hotel

• Slättarps Gård

"Hos dessa tre aktörer ser vi just det som vi önskar premiera. Genom sin kreativitet och vilja till samarbete bidrar de till en smart och hållbar destination som är attraktiv för såväl besökare som oss trelleborgare", säger Erik Lundström.

 

Årets vinnare av Guldpalmen tillkännages på skyltsöndagen den 27 november.

 

Årets jury:

Brahim Hsissi – vd Smygehus Havsbad, Camilla Waldenström – Ägare Grönby Gårdscharkuteri, Erik Lundström – ordförande Visit Trelleborg, Maarja Edman – vd Visit Trelleborg

 

Tidigare vinnare:

• Guldpalmen 2021: Grönby Chark

• Guldpalmen 2020: Smygehus Havsbad

• Guldpalmen 2019: Hällåkra Vingård