platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
SM-veckan sommar till Norrköping 2025 och Karlstad 2026

Riksidrottsförbundet och SVT har beslutat att erbjuda Norrköping och Karlstad värdskapet för SM-veckan sommar 2025 respektive 2026. Det blir andra gången Norrköping arrangerar en SM-vecka och första gången för Karlstad.

Fem städer ansökte om att bli värdstad för SM-veckan. Förutom Norrköping och Karlstad ansökte även Lidköping/Skövde, Uppsala och Växjö.

SM-veckans styrgrupp har fattat beslut om att erbjuda Norrköping värdskapet för SM-veckan sommar 2025 och Karlstad SM-veckan sommar 2026.

"Vi kan konstatera att samtliga ansökningar har hållit en mycket hög nivå. Alla städer som ansökt uppfyller kriterierna och skulle kunna anordna en SM-vecka av hög kvalitet. Det har varit en otroligt tuff process att välja ut och enas om två städer. Det var små marginaler i hård konkurrens som fällde avgörandet till Norrköping och Karlstads fördel", säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

De viktigaste kriterierna för en värdstad är krav på evenemangsområden och förutsättningar att arrangera förstklassiga tävlingar men styrgruppen tar även hänsyn till evenemangsstrategi och hur man jobbar med evenemangets legacy.

"Norrköping, som arrangerade en mycket lyckad SM-vecka 2016, presenterar spännande idéer om hur man ska utveckla konceptet ytterligare. Karlstad har ett centralt evenemangsområde med stor potential och möjligheter att göra SM-veckan väldigt kompakt. Både Norrköping och Karlstad har också en tydlig plan för hur de ska använda SM-veckan för att stärka föreningslivet och utveckla den regionala idrotten", säger Per Bergljung, evenemangsansvarig för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

"Svenska folkets intresse för SM-veckan växer sig starkare för varje år som går och SM-veckan är idag Sveriges tredje populäraste sportevenemang. Vi är därför glada att dessa kommande SM-veckor kommer att avgöras i två städer som kan leverera på högsta nivå för tv-publiken, alla åskådare på plats och framför allt för idrottarna", säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

 

Exakta datum för SM-veckan sommar 2025 och 2026 är inte beslutat ännu.

 

Bilden: Drottninggatan i Norrköping.