platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Första spadtaget för Multihus i Uppsala

Under onsdagen sattes spaden i marken för Uppsalas nya Multihus i den nya stadsdelen Rosendal. JSB Construction AB står som totalentreprenör för projektet och beställare är Uppsala kommun arenor och fastigheter AB .

Byggnationen av Uppsalas nya Multihus är nu officiellt igång. Byggnaden kommer att innehålla två idrottshallar med 150 publikplatser, ett bibliotek med hörsal för 100 personer och lokaler för kulturskola. Projektet håller höga krav på hållbarhet och byggs enligt certifieringen miljöbyggnad Silver. Det nya multihuset beräknas stå klart hösten 2024 och den totala byggytan uppgår till cirka 4 000 kvm (BTA).

Ceremonin hölls under onsdagen och representanter från kommun och beställare var på plats för att säga några ord och ta det traditionsenliga spadtaget. Närvarande var Fredrik Leo, vd för JSB, Erik Pelling Ordförande för Uppsala kommunstyrelse, Maria Patel, Ordförande för idrotts- och fritidsnämnden samt Sten Bernadsson, Förvaltningsdirektör, kulturförvaltningen.

”Vi är väldigt stolta över att få vara med och bidra till utvecklingen av Uppsalas nya stadsdel. På JSB ser vi byggnation i ett större perspektiv och därför är det särskilt roligt att bygga en mötesplats som kommer att ge glädje till fler”, säger Fredrik Leo, vd på JSB Construction AB.

Byggnationen av multihuset ingår i etapp 3 för området och är en betydelsefull del i samlingspunkten kring Rosendals torg. Multihuset kommer att ligga i anslutning till det framtida Rosendals torg och den nya skolan.

 

Bilden: Byggnationen av Uppsalas nya Multihus är nu officiellt igång. Under onsdagen sattes spaden i marken för Uppsalas nya Multihus i den nya stadsdelen Rosendal. JSB Construction AB står som totalentreprenör för projektet och beställare är Uppsala kommun.