platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Helene Hallre får ansvaret för Radisson Hotel Group i Sverige, Danmark och Island

Helene Hallre blir ny regionchef för Radisson Hotel Group i Sverige, Danmark och Island. Efter en lång framgångsrik karriär hos Radisson får Helene Hallre ansvaret att stötta hotellen i respektive marknad utifrån företagets strategiska femårsplan. Hon kommer även arbeta med utveckling av befintliga talanger och rekryteringen av nya.

"Jag är väldigt glad över att ta ansvaret för Radisson Hotel Group i tre spännande länder. Radisson Hotel Group har starkt bidragit till hur jag har vuxit och utvecklats i branschen. Dels genom de olika roller jag haft, men främst genom de människor jag mött, teamen jag jobbat med, bredden i hotellverksamheten och alla fantastiska varumärken som finns i hotellgruppen. Det gläder mig att se hur vi utvecklas som företag, utökar vår portfolio och formar denna för både nutiden och framtiden för att skapa ett unikt hotellföretag, som uppskattas av både gäster, ägare och talanger", säger Helene Hallre.

Helen Hallre har en lång karriär inom Radisson Hotel Group. Hon började 2005 på Radisson Blu Plaza Oslo, ett av Norges största hotell, som ansvarig för möten och event. Vid 2010 var hon även F&B Service Manager på samma hotell. Hon har sedan dess haft flera ledande befattningar inom mat, dryck och hotelldrift. 2015 befordrades hon till Food & Beverage Manager på ikoniska Radisson Collection Royal i Köpenhamn och år 2016 tog hon över rollen som Hotell Manager.

Under Helenes tid i Köpenhamn var hon ansvarig för en omfattande renovering av Radisson Blu Royal Hotel, en ikonisk fastighet vilken under renoveringen transformerades till Radisson Collection Royal Hotel, ett premium lifestyle-hotel inom kedjans portfölj. Hon kommer i sin nya roll som Regionchef även ha kvar rollen som Cluster General Manager i Århus för Radisson Blu Scandinavia och Radisson RED. Radisson RED i Århus är Nordens första RED vilket gav Helene en unik möjlighet att lansera ett nytt hotellvarumärke i regionen.

Helene har dessutom vunnit många utmärkelser i den nordiska hotellindustrin, främst inom ledarskap. 2015 fick hon utmärkelsen ”Young Leader of the Year” på HSMAI Norway Awards, och i november 2016 var hon rankad som tredje mest framstående ledaren i Norge av E24, en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i Norge.

"Helene är passionerad och bra på att tänka utanför ramarna, tänker proaktivt och letar ständigt efter sätt att förbättra kundupplevelsen på sina hotell. Vi är såklart också stolta över Helenes karriär inom kedjan och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta bidra med innovativa idéer i sin nya position. Tillsammans kommer vi fortsätta utveckla och driva våra hotell i toppklass och vårt mål är att ge varje gäst en minnesvärd upplevelse", säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President for Northern & Western Europe at Radisson Hotel Group.

Ett viktigt område som Helene Hallre kommer att fokusera på är rekrytering. Efter att Radisson Hotel Group märkt av en återhämtning i branschen under 2022 samt mottagit över 100 000 jobbansökningar lanserade koncernen tidigare i år en ny rekryteringskampanj för att locka 1500 nya talanger till företaget och utöka teamet av ”moment makers”. Kompetensutveckling är något Radisson Hotel Group hela tiden arbetar med och 2019 grundades Radisson Academy, vilket erbjuder anställda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter både online, live och på arbetsplatsen. Helene kommer att fortsätta vara baserad i Aarhus och vara en del utav Norra Europas ledningsgrupp.