platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Halmstads mötesambassadörer hyllades

För sjätte året i rad lyfter Halmstad Convention Bureau och hyllar människor, organisationer och föreningar som är med och skapar utveckling i samhället. Det är tack vare deras lokala värdskap som de tillsammans med convention bureaun kan värva möten till Halmstad.

Onsdagen den 9 november 2022 samlades diplommottagarna på Hallands Konstmuseum. Rebecca Rosenlind Sellergren modererade och kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S) delade ut diplomen. Ambassadörslunchen inleddes med en intervju av museichef Magnus Jensner. Han fick ta emot diplom förra året för Museernas Vårmöte. 2021 prisades även museet med Sveriges Arkitekter Hallands Arkitekturpris. Förutom diplomutdelning stod även en inspirationsföreläsning på programmet.

 

Diplommottagare 2022:

• Livräddarna i Tylösand spelar en viktig roll för Halmstad och är en stolthet för staden. I juni välkomnar de HLR2023 - Om drunkning & Hypotermi. Louise Brädde, bevakningschef, tog emot diplomet. Beräknat antal 450-700 deltagare.

 

• Lokalt ledd utveckling Halland gjorde ett fanatiskt arbete när ELARD Leader 30 years celebration & conference genomfördes 30 november-3 december 2021. Fokus var europeisk landsbygdsutveckling. Marion Eckardt, verksamhetsledare för Lokalt ledd utveckling Halland, tog emot diplomet. Antal deltagare 200.

 

• Högskolan i Halmstad är en viktig motor för möten i Halmstad. De bidrar med kunskap och utveckling för staden och samhället. I juni genomförs Nordic Health Promotion Research Conference (NHPRC), för 10:e året. Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap vid Högskolan i Halmstad, tog emot diplomet. Beräknat antal deltagare 150.

 

• I maj 2023 kommer Squaredans Convention till Halmstad Arena. Under dagarna hålls även Svenska Squaredansförbundets årsmöte. Det kommer att finnas möjlighet även för dig som aldrig testat att prova också. Jessica Johansson och Birgit Blomqvist från Salmon Town Dancers tog emot diplomet. Beräknat antal deltagare 500.

 

• Familjerådgivningen Halmstad och Hylte genomförde KFR, Sveriges kommunala familjerådgivares, studiedagar 2022. Det var fina majdagar med mycket inspiration och erfarenhetsutbyte. Diplomen togs emot av Lisa Wall och Annika Lindén, från Familjerådgivningen Halmstad och Hylte. Antal deltagare 130.

 

• Mötet Nätverket för estetiska ämnen i lärarutbildning, NEÄL, genomfördes av Högskolan i Halmstad. Under konferensen lyftes olika perspektiv och aktuell forskning kring estetik, inkludering och social hållbarhet. Forskare och lärarutbildare från hela landet deltog. Märtha Pastorek Gripson, lektor i estetik och innovation på akademin för lärande, humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad kunde inte närvara, diplomet togs därför emot av Matilda Sommelius från Högskolan i Halmstad. Antal deltagare 60.

Halmstadbon Martin Nilsson är också en ambassadör, fast på ett annat sätt. Hans tips får folk att minnas. Martin är regerande svensk mästare i minne och världsrekordhållare. Så han, om någon vet knepen för hur vi ska plantera in Halmstad – och självklart mycket, mycket mer – i minnet. Våra mötesambassadörer fick en föreläsning som de nog inte glömmer i första taget. För säkerhets skull fick våra diplommottagare med sig Martins bok Det andra minnet: om hjärnforskning, minnespalats och konsten att komma ihåg. Vi tror att alla kom ihåg att ta med sig boken hem. Det låg i alla fall ingen kvar.

"De flesta möten har en nationell arrangör. För att kunna värva dessa till Halmstad måste det finnas en lokal person eller organisation som fungerar som värd. Därför är medlemmar i en nationell branschorganisation eller förening oerhört viktiga för oss. Tillsammans med mötesambassadörerna kan vi fortsätta att utveckla Halmstad som en attraktiv mötesstad", säger Karin Prina, Projektledare, Halmstad Convention Bureau, Destination Halmstad AB.

"Arbetet med att värva möten och evenemang är ett viktigt område för hela kommunens utveckling. Det tillför kunskap, och inte minst är det ett värdefullt ekonomiskt tillskott till kommun och näringsliv", säger Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad AB.

---------------------------------------------------------------------------------------------  Om Halmstad Convention Bureau

Halmstad Convention Bureau är en del av Destination Halmstad AB som arbetar med att värva större möten och evenemang till kommunen. Halmstad Convention Bureau kan stötta den lokala värden i allt från att göra ett anbud till att säkerställa att staden är redo för att ta emot ditt möte eller evenemang. Värdet av möten, både ekonomiskt och för att stärka varumärket, är stort därför är denna service kostnadsfri.

 

https://www.destinationhalmstad.se/bolaget/vara-tjanster/halmstad-convention-bureau/ambassadorslunch

 

 

Bilden: Stefan Pålsson (S), Jessica Johansson, Birgit Blomqvist, Eva-Carin Lindgren, Marion Eckardt, Louise Brädde, Lisa Wall, Annika Lindén och Matilda Sommelius (representerar Märtha Pastorek Gripson).