platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Danska mötesdestinationer lanserar banbrytande plan för hållbar omställning

Danmarks position som en framåtblickande destination när det gäller hållbarhet underströks idag. Inte mindre än sex danska mötesstäder tog sig till topp-30 i Global Destination Sustainability Index, som presenterades idag vid den 61:a ICCA-kongressen i Krakow. Danmarks ledande position backas upp av den första nationella planen för hur Danmark ska påskynda den hållbara omställningen inom mötesindustrin och vidare under de kommande åren.

Sedan 2015 har danska mötesdestinationer arbetat tillsammans i den nationella utvecklingsföreningen för företagsevent, MeetDenmark, för att stärka Danmarks position som en prioriterad destination för kongresser, möten och evenemang genom kunskapsdelning och gemensamma utvecklingsprojekt.

Hållbarhet har alltid stått högt på MeetDenmarks agenda, vilket återspeglas i The Global Destination Sustainability Index 2022: MeetDenmarks sex partnerstäder - Köpenhamn, Ålborg, Aarhus, Middelfart, Odense och Svendborg - finns alla med på topp-30-listan.

För att påskynda den hållbara omställningen ytterligare har MeetDenmark nyligen sammanställt en ny ambitiös plan byggd på en omfattande analys av den danska mötesindustrin. Planen innehåller tre fokusområden med 11 initiativ som bland annat räknar certifieringar, Net Zero Carbon, Outreach & Legacy, Regenerative business models, International Benchmarking, Communications & Marketing.

”Det gör mig väldigt stolt över att Danmarks sex största städer för affärsevenemang är bland de världsledande när det kommer till hållbarhet enligt Global Destination Sustainability Index. Poängen är ett resultat av deras långa och dedikerade arbete med hållbar omställning”, säger Pia Lange Christensen, MeetDenmark-ordförande, när hon förklarar nödvändigheten med planen.

"Men som industri står vi vid ett vägskäl där vi måste utmana "business as usual" när det gäller hållbarhet. De stora uppgifterna vi står inför kan inte lösas av ett enda företag, organisation eller myndighet. Därför går MeetDenmarks destinationer samman i den första nationella strategin någonsin för hållbar omställning i den danska mötesindustrin, genom vilken vi kommer att bidra till att lösa de stora lokala och globala miljö- och klimatutmaningarna.”

Baserat på 70 olika kriterier – och i linje med 2030-agendan och UN One Planet Sustainable Tourism Program GDSI är det mest omfattande hållbarhetsindexet för destinationer, varför MeetDenmark aktivt använder GDSI som ett utvecklings- och benchmarkingverktyg när man arbetar med utvalda initiativ i MeetDenmarks hållbarhetsplan.

”MeetDenmarks plan fokuserar på det fortsatta arbetet med att minimera industrins klimatavtryck och miljöpåverkan men presenterar också lösningar på hur den danska affärs- och mötesindustrin ska vara i balans med det omgivande samhället och stödja en positiv utveckling av värddestinationerna och Danmark som ett land. GDSI har en mycket liknande räckvidd, vilket är anledningen till att det är ett användbart benchmarkingverktyg för att möta destinationer i allmänhet och MeetDenmarks hållbara omställning i synnerhet", säger Pia Lange Christensen.