platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Future Meeting Space presenterar nya forskningsresultat

MED rubriken "Redefiniing Event Attendance", som är årets Future Meeting Space’s (FMS) senaste forskningsdel som har tittat på vad som motiverar människor att göra affärsresor för att delta på evenemang, ansikte-mot-ansikte. Man vill lyfta fram argumenten för att lämna sitt skrivbord antingen på kontoret eller hemma för att träffa andra människor ansikte mot ansikte i arbetssammanhang. Gärna i andra länder dessutom. Resultaten från den andra av totalt tre undersökningar som genomförts som en del av den tyska forskningen visar tydligt att tjänsteresor inte bara i hög grad påverkar arbetsgivarnas attraktionskraft, de är också en stor inspirationskälla för det dagliga arbetslivet.

Den 14 december 2022 kl. 14.00 (GMT) kommer GCB German Convention Bureau och Fraunhofer Institute for Industrial Engineering IAO, tillsammans med sina forskningspartners, att presentera de fullständiga resultaten live från Frankfurt i ett gratis onlineevenemang.

Under sessionen kommer nyckelresultaten från forskningen och de tre undersökningar som gjorts och presenterar de rekommendationer som tagits fram för arrangörer och leverantörer inom tjänster för affärsevenemang att presenteras. Insikterna från de två första undersökningarna visade tidigare hur viktiga affärsresorna faktiskt är. Nätverksbyggande och idégenerering har visat sig vara viktiga drivkrafter för att delta i evenemang ansikte mot ansikte också framöver.

"Affärsresor inspirerar eftersom de möjliggör personliga möten och får människors professionella nätverk att växa och genererar nya idéer", säger Matthias Schultze, vd för GCB German Convention Bureau.

Är man med den 14 december så kan deltagarna förvänta sig en inspirerande agenda med presentationer och diskussioner för att bedöma forskningsresultaten och dess värden.

Den andra undersökningen i detta forskningsprojekt tittade på hur attraktivt affärsresor är i allmänhet och hur det bidrar till rekrytering och att kunna behålla sina medarbetare. Resultaten visar att när det gäller attraktionskraft och lojalitet för sin arbetsgivare rankar personer som säger att de tycker om att arbeta med affärsresor så hamnar dessa frågor på fjärde plats av totalt 17 faktorer. Enkätresultaten ger också information om varför tjänsteresor för att delta i evenemang anses vara en inspirationskälla för nya idéer och innovation. Att generera idéer genom att delta i personliga evenemang är alltså på fjärde plats med nio procent. Jämfört med att interagera med kollegor på kontoret eller när de arbetar hemifrån, är människor mer (över genomsnittet) inspirerade av att delta i personliga evenemang medan onlinemöten är mycket mindre relevanta i det avseendet.

"Personligt deltagande på ett event är väldigt inspirerande och företag som gör det möjligt för sina anställda att åka på affärsresor är attraktiva. Dessa aspekter bekräftar hur viktiga affärsresor är för att delta i evenemang kommer att vara för det dagliga arbetslivet också i framtiden", säger Dr Stefan Rief, chef för organisationsutveckling och Work Design Research Unit vid Fraunhofer IAO. För cirka 75 procent av de tillfrågade är enkel planering och godkännande av arbetsrelaterade resor en viktig faktor som avsevärt kommer att påverka deras framtida reseaktiviteter.

Hållbarhet spelar också en viktig roll i planeringen och genomförandet av affärsresor och beaktades under hela forskningsprocessen. Bland resultaten som ska diskuteras den 14 december är att två tredjedelar av de tillfrågade anser att användningen av klimatvänliga transportmedel och kompensation av CO2-utsläpp är relevant.

För att anmäla dig till det kostnadsfria evenemanget den 14 december, klicka här.

 

Bilden är väldigt hårt beskuren.