platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Nordic Choice Hotels samtliga mötes- och konferenshotell nu bokningsbara på nätet

Redan för sju år sedan lanserade Nordic Choice Hotels spaanläggning Stenungsbaden Yacht Club onlinebokning för möten och konferenser. Då 2015 var man den första spa- och konferensanläggning i Sverige som kunde erbjuda realtidsbokning av konferenser online. 2019 kunde ytterligare hotell kopplas upp. I oktober 2022 nåddes milstolpen då samtliga Nordic Choice mötes- och konferensrum blev bokningsbara på nätet.

"Det här är så nära en revolution som mötessverige kan komma. Det gör att mötesbokare i realtid kan se utbud, pris och därefter med ett klick göra sin bokning. De kan boka mötesrum för en person upp till 6000 personer på vår hemsida. Det här gör vardagen mycket enklare och smidigare för våra kunder. Dessutom gör det vardagen enklare för vår egen personal som fram till nu hanterat denna typ av bokningar manuellt", säger Nordic Choice Hotels Director of Sales Anant Vithlani.

"Jag förstår att detta för gemene man ses som en självklarhet men det är det inte. Det handlar om komplicerade system som ska förhålla sig till en komplex vardag med mötesanläggningar där inget rum eller erbjudande är lik någon annan. Idag kan vi äntligen säga att vi är i mål", säger Nordic Choice Hotels Director of Sales Anant Vithlani.

Senaste årens pandemi innebar inte enbart stora förändringar under själva pandemin för mötes- och konferensmarknaden utan har också resulterat i att människor förändrat sina beteenden.

"Aldrig förr har ledtiderna varit kortare än nu. Från att en person kommer på att den vill resa eller boka ett möte till dess att den checkar in är rekordkort. Ibland görs bokningen till och med på plats på hotellet eller på tåget påväg dit. Det gör att vi utmanas i att kunna leverera omedelbart utifrån kundens önskemål. Detta har gjort oss bättre och innebär i sin tur att kunderna får förutsättningar att genomföra bra möten och konferenser", säger Anant Vithlani.

Av Nordic Choice Hotels samtliga hotell är det 179 som har mötes- och konferenserbjudanden. Det är dessa som nu är bokningsbara online vad gäller möten och konferenser. Hotellrum och sedan länge bokningsbara online.