platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Copenhagen Legacy Lab lanserar fallstudier från nyckelkongresser

Vad händer när föreningar prioriterar långsiktig positiv påverkan i de tidiga planeringsskedena av sitt evenemang? Och vilken typ av aktiviteter och resultat kan det leda till? För att belysa detta lanserar Copenhagen Legacy Lab en serie äldre fallstudier.

Fallstudierna syftar till att ge en inblick i den strategiska processen – från planering till genomförande och första utfall.

Under hela 2022 har Copenhagen Legacy Lab rullats ut vid flera kongresser i Köpenhamn, inklusive Esphan 54th Annual Meeting, Ispim Innovation Conference, The Global Diy-Summit, Estro 2022 och Eular 2022. De är en del av initiativets första serie fallstudier som tittar på fem kongresser med ett strategiskt förhållningssätt till arv i planeringen, genomförandet och utvärderingen av deras kongress. Espghan är det första fallet som publiceras med de övriga fyra som följer under de kommande veckorna.

"Vi är mycket glada över att lansera vår första serie av äldre fallstudier eftersom de visar de olika utmaningar som föreningar står inför och hur de kan tackla dessa och skapa långsiktig positiv förändring. Sedan Copenhagen Legacy Lab lanserades har vi inte slutat lära oss, och det har varit oerhört inspirerande att från första hand se hängivenheten för arvet från dessa föreningar”, säger Annika Rømer, ledare för Copenhagen Legacy Lab.

Alla fem föreningar och deras lokala värdar har arbetat nära tillsammans med Copenhagen Legacy Lab för att anpassa strategier, visioner och uppdrag och därefter identifiera äldre aktiviteter i samband med kongressen, som kan bidra till att säkerställa att evenemanget ger omedelbara resultat och långsiktiga positiva effekter.

”Under de tre åren sedan lanseringen av Copenhagen Legacy Lab har vi fått insikt i processer, utmaningar och möjligheter, precis som vi har kunnat utveckla och finjustera både metodik och verktyg. Vi har samlat våra senaste fall i den här serien som kommer att lanseras under de kommande veckorna. De skiljer sig alla åt och alla ger olika resultat”, säger Bettina Reventlow-Mourier, biträdande kongresschef på Wonderful Copenhagen.

Varje fallstudie, skriven av den vetenskapliga journalisten Jens Degett, inkluderar Copenhagen Legacy Labs 7-stegsmodell för att illustrera hur arv har inbäddats i varje steg i processen. Fallstudierna visar också de omedelbara resultaten samt den potentiella långsiktiga effekten och arvet.

Utöver kongressfallen har Copenhagen Legacy Lab även lanserat nya verktyg anpassade till 7-stegsmodellen.

”Kongresser har en stor potential att vara katalysatorer för positiva samhällsförändringar. Vi hoppas att fler föreningar kommer att se en positiv påverkan och ett arv som en naturlig förlängning av sin kongress och göra den till en del av sin affärsmodell”, säger Annika Rømer.

Du hittar Espghan-foldern och de nya verktygen här:

Nya verktyg

-----------------------------------------------------------------------------------------------Om Copenhagen Legacy Lab

Copenhagen Legacy Lab är ett innovativt och strategiskt initiativ som lanserades av Copenhagen Convention Bureau 2019.

Dess främsta syfte är att säkerställa att kongresser och möten som hålls i Köpenhamn ger en positiv och bestående inverkan på värddestinationen, samtidigt som de skapar nytt värde för intressenterna på kort sikt.

För att uppnå detta mål arbetar Copenhagen Legacy Lab i nära samarbete med internationella föreningar för att identifiera och utveckla potentiella effekter. Det hjälper också föreningarna att utforma sitt evenemang kring en uppsättning långsiktiga arvsambitioner som är i linje med föreningarnas syfte, mål och uppdrag.