platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Valencia blir värd för First Gobal Culture and Heritage Tourism Summit

Visit Valencia komer att vara värd för World Tourism Association for Culture and Heritage (WTACH) i världens första turismtoppmöte tillägnad skydd och bevarande av kultur och arv på turistmål. Toppmötet, som kalla GS23, äger rum i Valencia, Spanien, 24-25 september 2023.

Det övergripande syftet med evenemanget kommer att vara att öka medvetenheten och säkerställa att de unika egenskaper, historia, kulturella tillgångar och värden som lockar turister till platser runt om i världen bevaras för framtida generationers räkning.

"Vi vill visa Valencias stöd för en ny typ av turism som är inkluderande och värnar om den magnifika mångfalden av kultur och arv på vår planet", säger Sandra Gómez, Valencias vice borgmästare.

Avtalet om att vara värd för det globala mötet skrevs under av WTACHs vd och koncernchef, Nigel Fell och Sandra Gómez, vid Visit Valencias monter på World Travel Market i London, den 7 november.

"Det här inledande toppmötet är uttrycket för en rörelse vars tid har kommit", säger Nigel Fell.

"Vårt mål är att inspirera till god förvaltning och att resor och turism ska vara beskyddare av globala kultur- och arvstillgångar, särskilt för lokala samhällen, som ofta är skapare och vårdare av dessa tillgångar under årtusenden".

"Valencia är ett ledande stad inom detta område, så det passade naturligt för WTACH att samarbeta med Visit Valencia för att introducera vårt första globala toppmöte", säger Nigel Fell.

Valencia har en stark meritlista när det gäller att bryta ny mark i kulturella frågor. Det är för närvarande European Capital of Smart Tourism 2022 och World Design Capital 2022. Det har också nyligen utsetts till European Green Capital 2024, på grund av dess tidigare och nuvarande framgångar inom området hållbar turism, klimatneutralitet och grön omställning.

"Det känsliga och kloka bevarandet av både vårt förflutna och vår levande kultur är i hög grad en del av vår "smarta turism"-etos, säger Sandra Gómez.

"Delegaterna kommer att uppleva en dynamisk stad känd för både sin moderna och sin traditionella kultur."

GS23 syftar till att attrahera representanter från regeringsdepartement, turismråd, ledande beslutsfattare inom den privata sektorn, researrangörer, företagssponsorer, representanter från samhället, icke-statliga organisationer, media och andra.

GS23-konferensprogrammet och information för delegater kommer att finnas på WTACHs webbplats, WTACH.org, under de kommande veckorna.

 

Bilden: "Detta inledande toppmöte är ett uttryck för en rörelse vars tid har kommit" — säger Nigel Fell, vd, för WTACH och Sandra Gómez, Valencias vice borgmästare, är på bilden nedan vid Visit Valencias monter på World Travel Marknad i London, 7 november. Ovan: Prince Felipe Science Museum, Valencia.

 

 

# # #

 

Om World Tourism Association for Culture and Heritage

WTACH strävar efter att fastställa tydliga mål, mål och strategier för skydd av kulturarvet genom ansvarsfulla och hållbara turismmetoder. WTACH arbetar i samarbete med offentliga, privata och specialiserade organisationer inom den akademiska sektorn och bestämmer etiska principer och standarder för bästa praxis i linje med den mest robusta globala forskningen som finns tillgänglig. WTACH grundades 2018 av Chris Flynn, tidigare Director – Pacific, på Pacific Asia Travel Association. WTACH är baserat i New South Wales, Australien. https://www.wtach.org. E-post: info@WTACH.org

 

Om Visit Valencia

VISIT VALÈNCIA är en ideell stiftelse, där Valencias kommunfullmäktige, handelskammaren, Feria València och Valencias Business Confederation deltar tillsammans med andra lokala turistföretag. Dess mål är strategisk ledning och främjande av turism i staden Valencia, med ett tillvägagångssätt som kombinerar offentliga och privata intressen. Sedan stiftelsen bildades 1991 har stiftelsen bidragit till utvecklingen av turismen i staden, främjat sysselsättning, turismutveckling och ökad ekonomisk påverkan, faktorer som har haft en direkt inverkan på välbefinnandet i det valencianska samhället.