platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Läger för kulturungdomar på Karlstad CCC

Under höstlovsveckan flyttar en stor grupp gymnasieungdomar in på Karlstad CCC för att tillsammans skapa en varitéföreställning – Karlstad Variety Festival.

Projektet drog i gång redan i januari i år då det är mycket som behöver komma på plats innan ungdomarna kan involveras. I våras kopplades det på tre ungdomar som är ansvariga projektledare för ungdomsgruppens arbete. Vid skolstarten i augusti påbörjades rekryteringen av akter, tekniker och andra roller som behövs för att sätta samman en varitéföreställning. Ungdomarna har träffats under kvällar och helger under höstterminen och arbetet med föreställningen kommer att kulminera under höstlovsveckan. Då huserar ungdomarna i Solasalen på Karlstad CCC med en avslutande föreställning fredagen den 4 november.

”Vi ser så mycket fram emot att få vara samlade allihop i samma lokal under en hel vecka och att se allt som vi har jobbat för ta form. Så fort jag fick höra om projektet så visste jag att jag ville vara med. Jag har främst stått på scenen tidigare och nu får jag möjligheten att lära mig mer om allt som händer runt omkring en föreställning och bakom scenen. Det är erfarenheter som jag kan ta med mig för att kunna driva egna projekt i framtiden” säger Hanna Carling, student, Sundsta- Älvkullegymnasiet.

Bakom projektet står gycklargruppen Narrarna som ser nycirkus som en hörnpelare i sin verksamhet. De vill verka för att alternativa konstformer som nycirkus och performance får en större plats på Värmlands kulturscen. Med stöd från både Region Värmland och Karlstads kommun så har Narrarna nu möjlighet att genomföra projektet som är i full gång redan.

”När jag gick på gymnasiet så genomförde jag ett liknande projekt, helt på eget bevåg, och jag har länge velat skapa samma möjlighet för ungdomar i Värmland i dag. Projektet gav mig en enorm känsla av stolthet, skaparglädje och drivkraft. Målet är att skapa en plattform där vi ger ungdomar förutsättningar att bygga sina nätverk, skapa förståelse för andra samtidigt som man får en chans att ta ett stort ansvar vilket vi vet är viktigt för att bygga självkänsla. Det är fantastiskt givande att få jobba med så drivna ungdomar och jag ser mycket fram emot slutresultatet – även om det är resan som är målet med ett sådant här projekt”, säger Marcel Lindström, konstnärlig ledare, Gycklarförenigen Narrarna

”Vi på Karlstad CCC tycker att det ska bli så spännande att välkomna ungdomarna till oss under vecka 44. En vecka då det vanligtvis inte är så hög aktivitet i huset då många organisationer inte väljer att genomföra sina större möten just denna vecka. Att vi får vara ett hus som gynnar Värmlands kulturscen, inte minst unga kulturutövare är något vi är mycket stolta över”, säger Maria Alm, verksamhetschef, Karlstad CCC.

Projektet Kultur i mixat format leds av Gycklarföreningen Narrarna där Marcel Lindström, Evelina Schulman och Johanna Boes jobbar som projektledare. Hanna Carling, Eric Ragnarsson och Elton Holm är de ungdomar som är ansvariga projektledare för ungdomsgruppens arbete. Under höstlovsveckan huserar ungdomarna i Solasalen på Karlstad CCC där Karlstad Variety Festival sedan visas den 4 november.

 

Bilden: Projektet Kultur i mixat format kommer att husera på Karlstad CCC under höstlovsveckan.