platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Drogfokus 2024 till Karlstad

Karlstads kommun är värd för Drogfokus 2024, landets största kongress om förebyggande och hälsofrämjande arbete kring alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel, även kallat ANDTS-frågor.

"Kongressen är viktig oavsett om man arbetar förebyggande eller behandlande. Vi vill att våra medborgare ska ha en hög livskvalitet samtidigt som vi växer som stad och kommun och där droger och deras negativa konsekvenser alltid ska ses som ett hinder för att vi ska nå vår vision: Ett bättre liv i solstaden", säger kommundirektör Ulrika K Jansson.

Kongressen vänder sig till deltagare från myndigheter till föreningsliv och den privata sektorn. I Karlstad är ungdomsperspektivet och deltagandet från ungdomar själva att vara en viktig punkt på programmet.

"I vår ansökan om att få vara värdstad lyfte vi bland annat upp att man ofta pratar om ungdomar, men sällan med ungdomar. Så när vi hälsar deltagarna välkomna vill vi att de ska märka detta på olika sätt", säger Stefan Gräsberg, processledare, arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstads kommun.

"Det ska bli otroligt roligt att få börja arbetet med att arrangera och vara värdstad för Sveriges största kongress som belyser det förebyggande ANDTS arbetet".

Syftet med kongressen är att presentera det senaste inom kunskapsbaserat hälsofrämjande och förebyggande arbete. I arrangörsgruppen ingår flera myndigheter och organisationer inom ANDT-området.

"Det är väldigt viktigt att arbeta förebyggande mot droger och det är något vi gjort i många år i Karlstad, både inom våra verksamheter och tillsammans med krogarna. Genom värdskapet för kongressen får vi ännu bättre möjligheter att samverka med nationella aktörer. Ytterst ska detta gagna Karlstadsbor med beroendeproblematik och deras anhöriga", säger Per-Inge Lindén, ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

 

Drogfokus har tidigare arrangerats i Örebro, Norrköping, Jönköping och Uppsala.