platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Peter Salomonsson återvänder som vd för Kiruna Lappland

Efter en intensiv rekryteringsprocess har Peter Salomonsson utsetts till vd i Kiruna Lappland Ekonomisk Förening. Han efterträder Monica Risenius och tillträder sin tjänst den 1 december.

Som tidigare vd för Kiruna Lappland var Peter under 10 års tid en drivande kraft i utvecklingen av Kiruna som Norrbottens ledande besöksdestination. Han kommer nu närmast från Scandic Kiruna där han som hotelldirektör ansvarat för avvecklingen av hotell Ferrum och uppstarten av Scandics nya flaggskeppshotell i staden. Han har även en mångårig bakgrund inom Swedavia som chef för Kiruna flygplats.

Peter har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom besöksnäringen och har under en lång tid arbetat med strategiskt viktiga områden som verksamhetsutveckling och infrastrukturfrågor.

Han har även stor kompetens inom marknadsföring, samt erfarenhet i att bygga relationer med besöksnäringsföretag och andra intressenter.

Peters kompetens kommer att stärka Kiruna Lapplands fortsatta utveckling till att nå visionen att vara den mest hållbara och välkomnande arktiska destinationen i världen.

"Peter Salomonsson är med sin breda erfarenhet från destinationsutveckling, besöksnäring och transport en superkraft för Kiruna! Vi har haft många riktigt starka kandidater för vd-tjänsten både från länet och utanför. Kiruna Lapplands styrelse uppfattar rekryteringsunderlaget som en tydlig bekräftelse på Kirunas attraktionskraft som besöksdestination", säger Robert Gustafsson, styrelseordförande för Kiruna Lappland.

"Att vara vd på Kiruna Lappland är det finaste jobb du kan ha ifall du brinner för att marknadsföra Kiruna som destination. Med vår vision i ryggen ska vi nu fortsätta vår resa med att paketera och synliggöra våra attraktiva upplevelser", säger Peter Salomonsson.