platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Internationella Barndagen anordnar Hello World!

Under samma helg som den Internationella Barndagen anordnar Hello World! tillsammans med Teknikföretagen och innovationshuset Epicenter världens första parad för barnens rättigheter, utförd av robotar som barnen själva byggt med skräp och programmerat rörelsen på.

Hello World! är en ideell förening som driver ett after-school program med kostnadsfria aktiviteter för att främja teknikintresset bland barn och unga och att på sikt attrahera fler till tekniska utbildningar och yrken.

”Att bredda bilden av teknik och koppla tekniken till andra områden som intresserar barn och unga är helt rätt”, säger Elin Östblom, ansvarig för ungdomskommunikation på bransch- och arbetgivarorganisationen Teknikföretagen.

”Eftersom ungas drivkrafter skiljer sig åt är bredden av aktiviteter som Hello World! erbjuder viktig. Teknik genomsyrar hela vårt samhälle och då är det avgörande att alla känner sig välkomna och inkluderade i teknikens värld”, säger Elin Östblom.

Lördagens event går under namnet Kids Hack Day, med temat “Kids Voices” och är en familjedag, öppet hus och ett globalt koncept med sina rötter i Stockholm där första eventet ägde rum år 2013. Arrangörer från städer över hela världen har nu gått samman efter pandemin för att arrangera 2 stående events per år, första i samband internationella barndagen (20e November) och andra under Earth Day (22a April). Systerorganisationer liknande Hello World! från Philadelphia, Mumbai och Sarajevo kommer att hålla i sina egna Kids Hack Day events och är uppkopplade på länk med varandra så att barnen från de deltagande städerna tillåts interagera med varandra.

“Vi gör detta för att vi tror på kraften att inspirera och stärka barn och unga i deras tro på sig själva och vad de är kapabla till att skapa. För med programmering och digitalt skapande är allt möjligt. Barnen som kommer till oss får ett stärkt kreativt självförtroende och en egenmakt som gör att de kan ta kontroll över sin egna framtid, på riktigt”, säger Carl Bärstad, initiativtagare till Kids Hack Day och partneransvarig på Hello World!

Eventet sker på plats hos Epicenter Stockholm, ett innovationshus med visionen att stärka den Svenska innovations- och entreprenörs-kraften.

”Allt vi gör på Epicenter gör vi för att stärka Sveriges egna innovationskraft för att driva en positiv förändring i samhället för framtida generationer. Det innebär fler nya innovationer, fler arbetstillfällen och fler entreprenörer. Kids Hack Day vill vi självklart vara en del av då framtidens entreprenörer finns bland dagens barn. Deras röster vill vi ha ständigt närvarande hos Epicenter”, säger Ellen Bjerkehag, Head of Community på Epicenter.

-----------------------------------------------------------------------------------------------Om Epicenter

Epicenter är Stockholms första digitala innovationshus. En kreativ mötesarena för snabbväxande digitala företag och storföretag som vill samarbeta, utvecklas och växla upp sin digitala affär. Medlemmar i Epicenter erbjuds allt från smarta kontor till innovationslabb, event och utbildningsprogram. Epicenter har 6000 medlemmar och finns i Stockholm, Oslo och Helsingfors.