platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Sarah Emond ny Science Center Director i Science Village i Lund

Sarah Emond tillträder den 1 november som ny Director för det Science Center som håller på att etableras i Science Village, Lund. Hon tar över efter Peter Andersson som går ner i tid i samband med pension, men som kommer att finnas kvar som Senior Advisor under en tid. I denna roll är Sarah ansvarig för den fortsatta utvecklingen och förverkligandet av ett nytt Science Centret som beräknas att stå klar 2025, genom ett nära samarbete med Lunds universitet och övriga samarbetspartners från privat och offentlig sektor.

Sarah är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola och kommer närmast från en tjänst som vd för det egna bolaget By Emond. Hon har tidigare arbetat som chef för FNs innovationscenter i Lund och i olika ledarroller för Tetra Pak. Hon har främst jobbat med verksamhetsutveckling och förändringsledning och har erfarenhet av att arbeta med samverkan mellan olika sektorer och verksamhetsetablering.

Målet med ett nytt Science Center i Lund är att erbjuda ett kunskaps- och upplevelsecenter för allmänheten i Skåne genom att främja vetenskaplig kunskap och interaktiva upplevelser. Science Centret ska bli en mötesplats för industri och akademi och fokus kommer vara att inspirera till kreativitet, kunskap och innovation för att lösa framtidens globala samhällsutmaningar.

”Jag ser en fantastisk möjlighet för oss här att skapa en inkluderande och dynamiskt lärande mötesplats, för människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Här kan vi inspirera till fantasi, öppenhet och samarbete utifrån världen vi lever i och de hållbarhetsutmaningar vi lever med. I detta Science Center kan vi öka förståelsen för oss själva, varandra och världen, i det stora och i det lilla. Jag är övertygad om att vi på så vis kommer att kunna bidra till nya lösningar och en verkligt hållbar framtid”, säger Sarah. Emond

Centret kommer att innehålla drygt 5000 kvm med både permanenta och temporära utställningar med sammanhängande aktiviteter. Byggnaden beräknas stå klar 2025 och kommer innehålla ett planetarium, restaurang, shop, kontor och auditorium. Det kommer erbjudas faciliteter för vetenskapsshower, seminarier och olika typer av evenemang.

”Jag ser verkligen fram emot att Sarah ansluter sig till oss på Science Village Scandinavia AB. Jag är helt övertygad att hon med sin erfarenhet och förmåga bygger vidare på det arbete som är gjort och vidareutvecklar och realiserar planerna tillsammans med våra samarbetspartners,” säger Christian Lindfors, vd Science Village Scandinavia AB.