platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Moon Resort väljer Dubai Pearl som plats för sitt 5 miljarder dollars megaprojekt

Flera av emiraten i Förenade Arabemiraten ville ha detta megaprojekt på sin mark. Främst stod striden mellan Dubai och Abu Dhabi. Nu verkar resortens medgrundare ha bestämt sig för Dubai och specifikt Dubai Pearl som platsen för projektet.

Efter spekulationer kring Moon Resort som beräknas kosta fem miljarder amerikanska dollar, (cirka 61 miljarder svenska kronor med dagens penningvärde), som verkade klart för att byggas i Abu Dhabi, så har Arabian Business fått reda på att Moon World Resorts medgrundare Michael Henderson och Sandra Matthews överväger Dubai Pearl som den idealiska platsen för att etablera resorten.

"Vi överväger för närvarande fortfarande potentiella regionala licenstagare och markalternativ runt MENA. Vi tror att Dubai Pearl skulle vara en perfekt plats för Moon Dubai. Det skulle verkligen vara helt fantastiskt", säger Moon World Resorts medgrundare Michael Henderson till Arabian Business.

Henderson säger också att det har varit positivt gensvar från både investerare och medborgare i Dubai.

"Vi har hört direkt från många emiratiska medborgare som också skulle vilja se Moon Dubai utvecklas på den platsen", säger Henderson och tillade att medborgarna har varit "extremt vänliga och artiga" för att få se megaprojektet väckas till liv.

"Det verkar som om månens utbildnings-, miljö- och rymdturismaspekter har visat sig vara mycket logiska för en befolkning som verkar ivriga att leda världens utveckling".

"När Moon Dubai byggs förväntas det bidra till emiratets ekonomi inom sektorer som gästfrihet, underhållning, attraktioner, utbildning, teknik, miljö och rymdturism", säger Henderson.

Resortens månyta, omgiven av en "månkoloni", förväntas göra det möjligt för 2,5 miljoner gäster årligen att uppleva prisvärd rymdturism på marken i Dubai.

Anläggningens fokus ligger på att använda ledande arkitektur, ingenjörskonst, design och teknik. Moon kommer också att rymma en träningsplattform för olika rymdorganisationer och deras respektive astronauter.

"Syre, ljus och en uppsjö av sensoriska funktioner kommer att inkluderas i varje arkitektonisk, ingenjörs- och designfunktion i hela Moon", skriver företaget i ett e-postmeddelande.

"Säljare kommer att behöva följa strikta miljöstyrningskriterier för att inkludera djurens välbefinnande, inga pälsprodukter, havsnära skaldjur, frigående, frigående och absolut inga hotade arter kommer att vara tillgängliga", tilläggs i meddelandet.

"Klimatförändringarna är den största utmaningen för vår värld. Moons uppdrag är att fungera som pedagogisk brygga och visa hur minskning av koldioxidutsläpp kan skydda människor, djur och natur", säger Moon World Resorts medgrundare Sandra Matthews.