platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Sju megaprojekt på G i Förenade Arabemiraten

I Förenade Arabemiraten finns världens högsta torn, Burj Khalifa, en av världens största gallerior, Dubai Mall, och några av de vackraste byggnaderna i världen, till exempel Framtidsmuseet. Men nationens skapelser slutar inte där. Med det sagt, här är en närmare titt på alla kommande projekt som ska öppnas 2023:

 

1. The Link av One&Only One Zabeel

The Link by One & Only One Za’abeel öppnas redan 2023 och är designad av den japanska arkitektbyrån Nikken Sekkei och kommer att ha två glastorn. Dess framhävda funktion är att tornen kommer att förbindas med varandra genom världens längsta fribärande byggnad, kallad "The Link".

Det enorma projektet kallat One Za’abeel, kommer att ha en dramatiskt utskjutande skybridge i stål som kallas The Linx. Upphängd 100 meter över marken kommer panoramautrymmet att rymma restauranger och barer, ett observationsdäck, ett gym, ett spa, en pool, en bankettsal och en takterrass, dessutom 229 hotellrum och sviter samt fler än 90 bostäder.

 

2. Ciel Tower

Ciel Hotel, kommer att bli världens högsta hotell 2023. Byggnaden, som har en höjd på 365 meter, kommer att läggas till Dubai Marinas skyline, och förvaltas av den Dubai-baserade fastighetsutvecklaren The First Group.

Designat av den London-baserade arkitekten NORR, kommer hotellet med 82 våningar att ha ett observationsdäck i glas på 82:a våningen, som erbjuder besökarna en 360-graders utsikt över Dubai Marina, Palm Jumeirah och Persiska viken. Hotellet kommer också att ha en "sunset lounge" på 74:e våningen. När det är klart kommer Ciel att bli högre än Gevora Hotel - som för närvarande är det högsta hotellet i Dubai.

 

3. Atlantis The Royal

Atlantis The Royal, en lyxresort öppnar i januari 2023. Den fribärande resorten med sina 43 våningar kommer att innehålla 231 lyxlägenheter, 693 hotellrum och 102 sviter, som alla har utsikt över Arabiska havet och Palmön.

Den franska inredningsexperten Sybille de Margerie har enligt uppgift gett en mängd begåvade moderna konstnärer i uppdrag att anpassa varje bostad.

Anläggningen kommer också att inrymma 90 pooler, inklusive en infinitypool (vattnet rinner över kanten) på taket på 22:a våningen, upphängd 90 meter över marknivån.

Atlantis The Royal kommer också att ha restauranger som drivs av globala kändiskockar, av vilka några inkluderar Gastón Acurio, Costas Spiliadis, Ariana Bundy, Heston Blumenthal och José Andrés.

 

4. SeaWorld Abu Dhabi

SeaWorld Abu Dhabi, är en marinbaserad temapark som kommer att vara hem för världens största akvarium, som öppnar för besökare 2023. Med 90 procent av bygget färdigställt på turistplatsen kommer SeaWorld Abu Dhabi också att vara ett forsknings- och räddningscenter. Den 183 000 kvadratmeter stora lokalen kommer att vara hem för över 150 marina arter och kommer att ledas av havsforskare, veterinärer, djurvårdspersonal, räddningsexperter och utbildare. Byggd på fem inomhusplaner kommer lokalen också att ha ett räddningsteam, som kommer att vara tillgängligt för att stödja myndigheter 24/7.

"Det centrala "One Ocean"-riket i SeaWorld Abu Dhabi länkar samman sex distinkta marina miljöer i parken, som alla berättar en enhetlig historia baserad på sammankopplingen av allt liv på jorden och i vårt hav, skriver SeaWorld Abu Dhabi i ett uttalande.

"Inom det centrala navet kommer gästerna att möta fascinerande havsberättelser presenterade i en expansiv 360-graders helt uppslukande mediaupplevelse, som transporterar besökaren från en fascinerande plats till en annan, samtidigt som de möter mycket av havets mångfaldiga marina liv och lär sig hur det ena havet strömmen påverkar oss alla, heter det i uttalandet. SeaWorld Abu Dhabi förväntas innehålla mer än 58 miljoner liter vatten.

 

5. Kempinski Floating Palace

Ett femstjärnigt lyxhotell, Kempinski Floating Palace, är precis vad det låter. Den flytande byggnaden, som förväntas öppna 2023, kommer att ha en huvudbyggnad med pyramidtopp i glas, som är uppbyggd i fyra delar.

Förutom att rymma över 150 rum och sviter, kommer hotellet också att vara hem för 12 lyxvillor, sammankopplade med "pontoner". Husbåtarna två, tre och fyra är till salu, men kan även hyras av hotellets gäster.

"Cruising med en maximal hastighet av 6 nautiska mil, villorna är utrustade med solpaneler och är designade för att vara miljövänliga”, ssäger Kempinski i ett uttalande. Gästerna förs till 156-rums- och svithotellet eller deras villor via motorbåtar, eller kan till och med välja att anlända i sina egna båtar.

Hotellet kommer också att ha en "ansluten flytande helikopterplatta bredvid ett imponerande yachtparkeringsdäck för upp till 16 yachter", heter det i uttalandet.

Gäster på Kempinski Floating Palace har tillgång till gourmetrestauranger, barer, spa, pooler till butiker, bankettområden och möjligheten för ännu större yachter att segla in och ut i mitten av hotellet.

 

6. Jumeirah Marsa Al Arab

Det superyachtformade hotellet Jumeirah Marsa Al Arab öppnar 2023. Den nya resorten, som kommer att innehålla "386 rum och sviter, fyra takvåningar, samt 83 lyxiga hotelllägenhetssviter omgivna av privata anlagda trädgårdar", skriver Jumeirah i ett uttalande. Anläggningen kommer att slutföra Jumeirahs "havstrilogi", som redan har det vågformade Jumeirah Beach Hotel och det segelbåtsinspirerade Burj Al Arab. Alla rum på resorten kommer att erbjuda sina gäster panoramautsikt över Arabiska havet.

 

7. Jubail Island

Abu Dhabis Jubail Islands ligger mellan emiraten Saadiyat Island och Yas Island. Det kommande projektet sträcker sig över 4 500 hektar och är redan hem för en enorm mangrovepark. Anläggningen, som drivs av Jubail Island Investment Company (JIIC), kommer att rymma över 5 000 invånare och sägs också bygga restauranger, en strandklubb, sportfaciliteter, förskolor, skolor, kliniker, samhällscenter och affärscenter. "Utvecklingen kommer också att innehålla rymliga och välutrustade utomhusområden, inklusive parker, vandringsleder, kajakstationer och cykelvägar för naturälskare och vattensportsentusiaster," skriver Jubail Islands i ett uttalande.

De första 300 villorna kommer att byggas av Arabian Construction Company och kommer att stå klara till fjärde kvartalet 2023.