platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Stora affärsmöjligheter när Train & Rail öppnar i Stockholm nästa år

Invest Stockholm ser stora möjligheter för svenska företag att knyta nya kontakter och etablera sig i regionen när den nya mötesplatsen Train & Rail öppnar portarna på Stockholmsmässan 25–27 april 2023.

Invest Stockholm jobbar aktivt för nya investeringsmöjligheter i Stockholm genom stöttning och rådgivning för alla som vill investera, etablera, expandera eller flytta sitt företag till regionen.

"Vi stöttar med den expertis som krävs för att få en etablering på plats, skräddarsytt och kostnadsfritt. Våra tjänster omfattar bland annat att matcha investerare med möjligheter och att ge råd och praktisk hjälp vid etablering och expansion av ett företag", säger Erik Krüger, Head of Investment and Establishments vid Invest Stockholm.

 

Vad skulle du säga att Train & Rail betyder för Stockholm?

"Utifrån ett investeringsperspektiv skapar en ny branschmötesplats som Train & Rail fantastiska möjligheter att lyfta investeringspotentialen i Stockholm. Det kan i sin tur resultera i nya samarbeten och lönsamma affärer, men också ge positiv näring till besöksnäringen i regionen".

Erik Krüger berättar att Invest Stockholm aktivt tittar på varje enskild mässa i regionen och listar potentiella möjligheter. Han ger Nordbygg som exempel, som återkommande skapar stora investeringar i regionen men också i hela landet.

"Det är mycket positivt att järnvägsindustrin valt Stockholm som sin nya mötesplats. Vi kommer att kunna möta marknadens behov bra, eftersom vi rankas som en av de mest innovativa regionerna i världen och har många projekt som tangerar Train & Rails målgrupper", säger Erik Krüger.

"Train & Rail 2023 är särskilt intressant för oss, eftersom upphandlingarna för Ostlänken drar igång nästa år och därför attraherar utländska infrastrukturföretag som vill investera i regionen", säger han.

Ostlänken är en 16 mil ny järnväg mellan Järna och Linköping och den första delen av nya stambanor i Sverige. En utbyggnad av järnvägen som bidrar till ökad tillgänglighet, kortare restider och punktligare tåg.

"Train & Rail ligger helt rätt i tiden, med möjlighet för alla involverade parter att knyta kontakter och finna nya vägar för samverkan. Tillsammans med branschen skapar vi här en viktig arena för hur vi ska utveckla Sveriges järnvägar, säger Monika Johannesen, projektledare för Train & Rail på Stockholmsmässan.

 

 

FAKTA

Om Train & Rail

Train & Rail är branschens nya mötesplats som arrangeras av Stockholmsmässan och Swedtrain i samarbete med Järnvägsentreprenörerna, NJS – Forum för Nordiskt Järnvägs Samarbete, Spårvagnsstäderna, Svensk Kollektivtrafik, Swerig och Tågföretagen.

Läs mer här: trainrail.se

 

Om Invest Stockholm

Invest Stockholm arbetar för att Stockholm ska erbjuda bästa möjliga förutsättningar för befintliga företag att växa och för nya företag att starta och etablera sig i Stockholm. Invest Stockholm är dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad.

Läs mer här: investstockholm.com