platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Spektakulärt hotell byggs mitt i Norrköping

Flera restauranger, skybar med himlen som tak, stort spa och avancerad design bäddar för succé när Clary House Hotel tar plats på Sveaplatsen i Norrköping.

När Clary House Hotel öppnar i Norrköping hösten 2025 lyfter hotellscenen i stan till en helt ny nivå – bokstavligt talat.

"Det blir ett spektakulärt hotell med stans kanske bästa läge, Sveaplatsen, där vi tar avstamp i den lokala historien. Planerna fanns redan innan pandemin men lades på is och har under tiden förfinats. Det blir det vi kallar ett destinationshotell, där hotellet i sig kan bli anledningen till ett besök. Flera faktorer spelar in för det, bland annat att designen måste sticka ut, både interiört och exteriört. Vi skapar 205 rum och Norrköpings största hotellgym i atriumgården och stans första nya hotellspa och en stor konferens- och mötesavdelning och stor bankettsal", säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group.

 

Han tar ett andetag och fortsätter:

"…och inte minst tre olika mat- och dryckeskoncept under samma tak, inte minst viktigt i en sådan här hotellsatsning. Det är där både tillresande gäster och Norrköpingsbor kommer att mötas. Ett av dess koncept är en skybar med bistro och utsikt över Norrköping. Och när det är sommar väntar ytterligare en nivå. För ovanpå skybaren har en open air-bar, med himlen som tak, placerats i en magisk miljö".

Anders Junger betonar att efter en lång karriär i hotellbranschen känner han sig säker på att satsningen i Norrköping kommer att bli framgångsrik. Inte minst för att Norrköping är just Norrköping.

"Staden har en stor historia och tradition och ligger vackert kring mycket vatten. Där finns en lång rad spännande företag samt flera statliga myndigheter och inte minst pågår en intressant expansion. Hotellet kommer att ge den internationella touch i kombination med Norrköpings eget DNA som en stad av Norrköpings dignitet är värd", säger Anders Junger.

Winn Hotel Group och Skanska har arbetet med projektet i flera år och har nu tecknat avtal om byggnationen som ligger 300 meter från Norrköpings planerade nya resecenter.

"Skanska tar nu ytterligare steg som hållbar hotellutvecklare och Clary House Hotel ska ligga i framkant med bland annat värme och kyla från djupa borrhål och solpaneler på taken. Nyligen öppnade hotell i både Kiruna och Jönköping som Skanska utvecklat och byggt med höga ambitioner inom hållbarhet. Därifrån tar vi med oss erfarenheter in i detta projekt" säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare på Skanska.

Winn Hotel Group driver idag elva hotell i tio städer under olika varumärken. Norrköpingshotellet sätter en ny standard för hur Winn Hotel Group kommer att utveckla framtidens cityhotell. Hotellet beräknas stå klart mot slutet av 2025.