platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Grimaldi Forum bygger ut och sträcker sig allt närmre Medelhavet

När det firar sitt 25-årsjubileum under 2025 kommer Grimaldi Forum Monaco att kunna erbjuda alla sina kunder en fantastisk jubileumsgåva: en omfattande utbyggnad av anläggningen inom ett framväxande nytt ekodistrikt punkterat av grönområden och inramat av medelhavet.

Under de närmsta två och ett halvt åren kommer furstendömets kongress- och kulturcentrum att dubbla sin mässkapacitet, och erbjuda ytterligare 6 000 kvadratmeter utställningsyta.

 

De nya utrymmena är mångsidiga och delas in i tre zoner:

  • Med utgångspunkt från den namngivande hallen kommer nya Galerie Diaghilev och dess 1 031 kvadratmeter att kunna rymma upp till 42 montrar på 9 kvadratmeter.
  • Vid sidan av den nuvarande byggnaden, på havssidan, kommer Carré och Salles du Patio att åtnjuta mängder av naturligt dagsljus. På en total yta av 1 453 kvadratmeter kommer de att kunna rymma 75 montrar på 9 kvadratmeter eller delas upp i 8 mötesrum med plats för 376 personer.
  • Och på 3 980 kvadratmeter fullbordar Pinède-hallen det nya utbudet med en kapacitet på antingen 147 montrar på 9 kvadratmeter i en utställningskonfiguration, 10 mötesrum som vart och ett rymmer 80 personer i en teaterkonfiguration, eller middagsbjudning för 1 650 personer i en restaurangkonfiguration.

Sammanlänkad med resten av byggnaden via en direktlänk till Diaghilev-hallen kommer den nya utbyggnaden även att vara tillgänglig via en ny fristående entré på havssidan.

För att dra full nytta av furstendömets exceptionella läge och dess 300 dagar solsken per år, kommer ytterligare 2 000 kvadratmeter utomhusyta också skapas:

  • Den nya Indigo-terrassen på 100 kvadratmeter
  • Parvis Emeraude (med utbyggnadens nya entré) på 610 kvadratmeter
  • The Patio på 335 kvadratmeter
  • Ravel-terrassen (med utsikt över öppet hav) på 585 kvadratmeter
  • The Covered Patio på 375 kvadratmeter

Med Mareterra – ekodistriktet som för närvarande är under uppbyggnad, godkänt av den Monegaskiska regeringen, som Grimaldi Forum-utbyggnaden kommer att integreras i – ger hela Grimaldi Forum Monaco ett nytt ansikte. Detta sex hektar stora ekodistrikt kommer att drivas av de 1 500 solcellsmoduler som med start 2019 har installerats på taket av Grimaldi Forum Monaco. Här byggs bostäder, faciliteter och en allmän parkering, tillsammans med en nöjeshamn med gångkajer, ett grönområde och en skuggig strandpromenad längs den Japanska Trädgården.

Berikad med nya butiker och restauranger är den senaste renoveringen av detnärliggande strandområdet Larvotto en extra tillgång som gör det möjligt för kongressdeltagare att njuta av att all service ligger nära kongresscentret.

Genom att expandera sin totala användbara yta från 35 000 kvadratmeter till 41 000 kvadratmeter så kommer Grimaldi Forum, som redan nu står värd för i genomsnitt 100 evenemang och 250 000 besökare per år, bli mer attraktivt än någonsin för arrangemang av stora eller simultana evenemang, med ökad flexibilitet vad gäller originella evenemangsformat. En betydande tillgång för att öka Monacos attraktionskraft som destination.