platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Elmia Wood tillbaka 2025 - Men redan våren 2024 med en skogskonferens på Elmia

Efter framgången med årets mässa beslutades det att Elmia Wood kommer att genomföras igen försommaren 2025 och platsen blir, precis som tidigare år, Bratteborg söder om Jönköping. Men först en skogskonferens under våren 2024.

God stämning och en längtan efter att mötas igen präglade Elmia Wood 2022, med många nöjda besökare och utställare; närmare 26 000 besökare träffade över 270 utställare från 22 länder.

"Det var långt över förväntan med tanke på det läge som råder i världen", säger Agne Bengtsson, vd på Elmia. Direkt efter Elmia Wood i juni beslutades det att skogsmässan kommer tillbaka och nästa gång blir på försommaren 2025.

"Elmia Wood har alltid genomförts på ojämna årtal, men 2021 fick vi skjuta upp den till 2022 på grund av pandemin. Mässan passar dock bättre in rent planeringsmässigt med andra skogsmässor om vi kör den ojämna år", säger Agne Bengtsson.

Besökarna kom till Elmia Wood i somras för att planera inför framtiden. 65 procent kom för att bland annat få idéer och kunskap inför eventuella satsningar och 40 procent för att bland annat få underlag inför redan beslutade kommande satsningar och inköp. Hela nio av 10 besökare sa efteråt att deras mål hade uppfyllts.

Andelen besökare som fått nya affärskontakter, begärt offerter och tecknat ordrar på mässan ökade glädjande nog jämfört med de två senaste mässorna. Att det gjordes många affärer i samband med mässan bekräftas av utställarna, där 94 procent av dem säger att de är nöjda med det affärsmässiga resultatet av att ha deltagit på Elmia Wood 2022.

Mässans tema ”Skogens värde för framtidens innovativa och hållbara skogsbruk” präglade tydligt de diskussioner som fördes. Inte minst på succésatsningen Wood Let´s Talk med spännande debatter och föreläsningar från den stora scenen och på nysatsningen Wood Innovation Loop, som var en kunskapsslinga. I väntan på Elmia Wood 2025 kan både utställare och besökare se fram emot en skoglig aktivitet under våren 2024.

"Då kommer vi att arrangera en Elmia Woodkonferens på Elmia, där vi djupdyker i de mest aktuella och innovativa frågorna som rör skogen, bland annat klimatförändringen. Mer information om evenemanget kommer längre fram i våra kanaler", säger Agne Bengtsson.