platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Ifema Madrid har byggt om och moderniserat Palacio Municipal

IFEMA MADRID har gjort stora förbättringar och renoveringar av Palacio Municipal sedan de tog över förvaltningen, och gjort en rejäl investering på mer än fem miljoner euro för att renovera och uppgradera anläggningarna, vilket förbättrar både infrastrukturen och dess anslutningsmöjligheter.

Över 200 000 besökare hittills sedan arrangören Ifema Madrid tog över anläggningen 2019. Fler än 100 evenemang har hittills ägt rum i detta ikoniska arkitektoniska landmärke.

Totalt finns här 1 812 sittplatser i Auditoriet som har ersatts med Avantgarde klädsel av Euro Spardling och massiva bokarmar och ryggar; och scenriggen har förbättrats med fyra nya truss-linjer och nya kontrollomkopplare. Dessutom har all nödbelysning förnyats med LED-teknik, avbrottsfri strömförsörjning (UPS), samt installation av ett nytt kapacitetsstyrningssystem i de olika områdena.

När det gäller anslutningsförbättringarna, under de nästan fyra år som Ifema Madrid har förvaltat anläggningen, har Ifema Madrid rullat ut sjätte generationens Wi-Fi-anslutning i hela Palacio Municipal, som nu har ett av de snabbaste nätverken på marknaden med Cisco 802.11ax teknologi. Denna teknik minskar latensen med upp till 75 procent, såväl som störningar, förbättrar dataöverföringshastigheterna med cirka 40 procent och använder upp till 66 procent mindre elektricitet än äldre teknik. Högtalarsystemet för nödsituationer har också uppgraderats för att tillåta att olika meddelanden kan sändas samtidigt i olika områden för att möjliggöra säker, korrekt kontrollerad evakuering, vilket säkerställer överensstämmelse med den europeiska standarden EN 54.

Ifema Madrid har skapat ett exklusivt, specialiserat team för att producera storskaliga evenemang på Palacio Municipal, och effektivt främja och förvalta platsen för att göra den lönsam och konkurrenskraftig.

Allt detta har gjort det möjligt för Palacio Municipal att positionera sig som ett mångsidigt, tekniskt välutrustat utrymme, vilket gör det möjligt att vara värd för viktiga nationella och internationella evenemang under de fyra kommande åren, som Assembly of the European Interparlamentary Union, Harvard - World Model United Nation-evenemang, Terradata Universe och Forqué Awards för spansk film, bland annat. Dessutom gör den utmärkta akustiken i huvudsalen det till ett idealiskt val också för intima konserter och shower, som bland annat har använts av artister som Ricky Gervais, Manolo García och Les Luthiers.

Under de kommande månaderna kommer Ifema Madrid att stå värd för flera stora konferenser som har bokat utrymmet, såsom National Environmental Congress (CONAMA) och TIP Summit 2022.