platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Nils van der Poel till internationell kongress  i Karlstad

Tre dagar fyllda med allt om vintercykling kan The 10th International Winter Cycling Congress besökare se fram emot den 22-24 februari nästa år.

En av inspiratörerna är världsrekordhållaren och dubbla OS-guldmedaljören Nils van der Poel.

Kongressens tema är ”Winter biking for health and sustainable cities”. Vad krävs för att få människor att cykla året runt och inte sluta när det blir kallt och isigt?

Vad behöver de boende i en stad för att kunna förflytta sig på ett hälsosamt, säkert, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt?

Under kongressdagarna får besökarna inspiration och bra exempel från Sverige och andra länder för att få svar på frågorna.

"Kongressen tar upp vintercykling ur flera olika vinklar. Det blir både spännande paneldiskussion och föreläsningar. Och så kan besökarna även delta i vinter-cykling live", säger Joachim Gustafsson, ordförande i kongressens styrgrupp i Karlstads kommun.

Anna Olsson, projektledare: "Vi har fått till en spännande blandning av talare. Bland andra kommer Nils van der Poel. Han ska prata om att vi klarar av precis vad vi vill, bara vi bestämmer oss."

Till kongressen kommer flera sakkunniga inom drift, underhåll, miljö, hälsa och barns vardagsrörelse.

Paracyklisterna Anna Beck och Louise Jannering berättar om utmaningar och rena omöjligheter de stöter på i trafiken och vintertrafiken.

En annan punkt på programmet är historien bakom Karlstadslaken. Det är den saltblandning som håller vägarna isfria längre, vilket är bra om man ska vintercykla. Det är Karlstadsbon Tomas Stomberg, som arbetar inom Karlstads kommun, som är uppfinnaren bakom Karlstadslaken. Tomas Stomberg finns på plats för att svara på frågor.

Det är första gången som The 10th Winter Cycling Congress kommer till Sverige. Det är en årlig sammankomst där experter från hela världen samlas och diskuterar ämnen relaterade till cykling i städer med kallare klimat.

"Det är en högaktuell internationell kongress som vi är glada över att få vara värd till. Vi ser fram emot en mötesarena med deltagande av politiker, stadsplanerare, kommunala driftverksamheter, forskning/akademi, skola, hälsa, miljö och utställare", säger Monika Bubholz (MP), kommunalråd i Karlstads kommun.

The 10th Winter Cycling Congress är en roterande kongress som har arrangerats sedan 2013 i städer över hela världen. Den har bland annat arrangerats i Oulu i Finland, Leeuwarden i Nederländerna, Minneapolis i USA samt i de kanadensiska städerna Montreal och Calgary.

 

The 10th Winter Cycling Congress på: wcc2023.se/

 

Foto: Nils van det Poel. Fotograf: Viktor Brittsjö.