platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordsommar för Höga Kusten

Antalet gästnätter i Höga Kusten fortsätter att öka, enligt preliminär statistik från Tillväxtverket.

"Det är otroligt glädjande att se att även i år ökar beläggningen de första åtta månaderna, och de utländska gästerna är fler än någonsin tidigare", säger Mia Karlsson, vd för Höga Kusten Destinationsutveckling.

Det är en tydlig ökning med 12% mot ifjol och hela 19% mot 2019 för årets första åtta månader. Och en stor del av denna ökning står de internationella gästerna för, sedan 2019 är ökningen hela 40%.

Bryter vi ut sommarens siffror (juni-augusti) gällande kommersiella gästnätter ser vi en ökning med 10% jämfört med 2021 och 20% jämfört med 2019.

"Det här är återigen ett kvitto på vår långsiktiga satsning för Höga Kusten. Vi har blivit en plats det pratas om, folk längtar till och dessutom levererar vi när besökarna är på plats", säger Mia Karlsson.

Ett kvitto på det är att Höga Kusten alltid får höga betyg i olika gästundersökningar och i den senaste undersökningen som gjorts i sommar säger hela 94 procent att deras besök i området överträffade deras förväntningar.

"Då ska vi veta att förväntningarna är höga redan innan resan, så jag är otroligt stolt över våra entreprenörer och över alla Höga Kusten-bor som dag efter dag bjuder på ett välkomnande till besökaren som gör att de trivs och vill komma tillbaka", säger Anna Hellgren, vd för Höga Kusten-turism, besöksnäringsföretagens förening i området.

De färska siffrorna ska nu analyseras i detalj och arbetet fortsätter med att utveckla och vårda Höga Kusten som besöksmål.

"Det finns en oro för de tider vi lever i och människors plånböcker är inte lika tjocka. Men vi erbjuder en natur som alltid är öppen och gratis och en möjlighet till olika upplevelser och boende att fylla sin vistelse med", säger Mia Karlsson.