platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Förenade Arabemiratens hotellmarknad kommer att växa med 25 procent till 2030

Förenade Arabemiratens hotellutvecklingspipeline har "svällt till 48 000 blivande rum", enligt forskning skapad av den globala fastighetskonsulten Knight Frank, med hotellrumsförsörjningsprognosen värderad till 32 miljarder USD (117 miljarder AED). Vilket Arabian Business Newsletter var först att berätta.

"Förenade Arabemiratens redan världsledande hotellmarknad kommer att expandera med ytterligare 25 procent till 2030, vilket är 48 000 nya rum att lägga till landets omfattande hotellportfölj", säger Faisal Durrani, chef för Mellanösterns forskningspartner, Knight Frank.

Durrani säger också att Dubai kommer att stå för lejonparten av denna utveckling, med hela 76 procent av alla nya rum som kommer till emiratet, som redan har över 130 000 rum. "Den här utvecklingen av antalet hotellrum är redan högre än städer som London eller New York", säger han.

När det gäller lyxresorter och hotelletableringar nära och vid vatten leder UAE:s hotellsektor tillväxten i  världen.

Rapporten avslöjar också en växande skara av internationella operatörer, som strömmar till för att bli en del av en av världens redan mest framgångsrika hotellmarknader.

Dubai har också blivit det mest eftertraktade emiratet för många sedan 2020, tack vare de strikta hälsoprotokoll som funnits under pandemin, dess reglerade antal fall av coronavirus och mer.

Dubai är enligt Trip Advisors den mest populära destinationen för 2022, har också världens mest trafikerade internationella flygplats och den högsta hotellbeläggningen i världen, vilket alla starkt pekar på utrymme för ytterligare tillväxt och expansion av denna så viktiga pelaren i ekonomin.

Rapporten uppskattar också att Accor Group år 2030 kommer att befästa sin plats som Förenade Arabemiratens största hotellrumsoperatör, med nära 25 000 rum, en position som gruppen också har i Saudiarabien.

"Detta kommer vid en tidpunkt då Saudiarabien går framåt med vad som kommer att bli ett av världens mest ambitiösa hotellutvecklingsprogram som kommer att se mer än 275 000 hotellrum byggas över hela landet under loppet av 2020-talet till en total kostnad av 110 miljarder dollar. Regionens besöksnäring kommer att skapa ett mycket attraktivt erbjudande för globala resenärer, säger Turab Salee., chef för turism och gästfrihet hos Knight Franks.

Dessutom tillade Durrani att Hilton Hotels kommer attbygga till flest rum totalt, med nära 5 000 nya rum som förväntas vara klara redan i slutet av decenniet, vilket visar en ökning med 43 procent från idag.

"Detta speglar koncernens planer i Saudi, där Hilton-hotell kommer att bli den näst största operatören 2030 med 19 000 rum, cirka 3 000 rum fler än vad gruppen kommer att ha i Förenade Arabemiraten vid det skedet", säger han.

Saleem tillägger också att Förenade Arabemiratens tre största städer – Dubai, Abu Dhabi och Sharjah, fortsätter att leda regionen när det gäller hotellprestanda.

Bilden: "Dubai kommer att stå för "lejonparten" av 48 000 nya rum som kommer till Förenade Arabemiraten", säger Faisal Durrani, chef för Mellanösterns forskningspartner, Knight Frank.