platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Global Investigative Journalism Conference kommer till Göteborg

Världens största grävarkongress för journalister, Global Investigative Journalism Conference (GIJC23) kommer till Göteborg, 19–22 september 2023.

”På 20-årsdagen av GIJN verkar det lägligt och lämpligt att vara tillbaka i Europa där de första globala kongresserna ägde rum”, säger Brant Houston, ordförande för GIJN.

Global Investigative Journalism Network (GIJN) är glada över att ha två lokala medvärdar för GIJC23: Fojo Media Institute vid Linnéuniversitetet och Föreningen Grävande Journalister, Sveriges nationella sammanslutning av undersökande journalister. Kongressplatsen blir Svenska Mässan.

Global Investigative Journalism Conference är världens största internationella sammankomst av undersökande reportrar och redaktörer, och GIJC23 kommer att vara dess 13:e kongress. Kongressen innehåller utbildning om de senaste verktygen och teknikerna, banbrytande workshops och omfattande nätverks- och brainstormingsessioner.

”På 20-årsdagen av GIJN verkar det lägligt och lämpligt att vara tillbaka i Europa där de första globala kongresserna ägde rum”, säger Brant Houston, ordförande för GIJN:s styrelse. ”Våra svenska kollegor, som har en rik historia av internationellt utredningsarbete, har varit stora anhängare av GIJN och det ska bli spännande att ta kongressen till Göteborg”.

”Det är en ära att vara medvärd för GIJC 2023, och från Fojos sida kommer vi att göra vårt yttersta för att göra Göteborgskongressen till en fantastisk plats för lärande och erfarenhetsutbyte. Och kul”, säger Kersti Forsberg, chef för Fojo Media Institute.

”Vi ser fram emot att samla alla internationella kollegor igen”, tillade Ulla Sätereie, styrelseordförande i Föreningen Grävande Journalister. ”Nätverk och gränsöverskridande samarbeten är viktigare än någonsin. Vi lovar att ge dig en konferens i världsklass”.

Ursprungligen planerad till Sydney, Australien, flyttades GIJC23 på grund av förändrade omständigheter relaterade till kongressens lokala värd där. GIJN ser fram emot att hålla en framtida kongress i Australien.

Tidigare Global Investigative Journalism Conferences har hållits i nio länder, inklusive Brasilien, Danmark, Tyskland, Norge, Sydafrika och Ukraina. Sammankomsterna hålls vartannat år och lockar vanligtvis över 1 500 journalister från mer än 120 länder.

Liksom tidigare år kommer GIJC23 att innehålla ett robust gemenskapsprogram för att ta med journalister från den globala södern och andra regioner till kongressen.

Utöver att markera 20-årsjubileet av GIJN, kommer Göteborg också att fira sitt 400-årsjubileum, Sveriges näst största stad. Den historiska hamnen är känd för sina kanaler, trädkantade gator, universitet och många kaféer.

Totalt räknar man med att det kommer 1500 deltagare från 120 länder.

Läs hela Fojo Media Institute texten här.

Foto: Gothia Towers