platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
ForskarFredag i Piteå bjuder på möten med Piteås forskare

Under vecka 39 (26–30 september) går vetenskapsfestivalen ForskarFredag av stapeln i hela Sverige. I Piteå är det Piteå Science Park som står bakom arrangemanget för femte året i rad. På agendan står möten med Piteås forskare och en familjedag vid Piteås unika forskningsanläggning Solvåg.

”ForskarFredag handlar mycket om att visa vägen till ett yrke som forskare och att den kan se väldigt olika ut. Vi på Piteå Science Park vill bidra till att öka intresset för att forska bland unga och visa möjligheterna som finns till att göra det här i Piteå”, säger Katarina Selin, koordinator på Piteå Science Park och ansvarig för ForskarFredag i Piteå.

ForskarFredag 2022 har temat ’En bättre och friskare värld’. Temat lyfter kopplingen mellan naturens och människans hälsa. I Piteå kommer det i år att arrangeras event för gymnasieelever och för allmänheten.

”Vi vill visa upp all forskning som finns i Piteå och vilken betydelse den har för näringslivet och det hållbara samhället. Vi vill också visa upp bredden på den forskning som finns och att du kan forska i såväl estetiska som naturvetenskapliga ämnen.”


Mer information om ForskarFredag

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag startade 2006 som en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night, och delfinansieras av EUs Horisont Europa. Den 30 september 2022, träffas forskare och allmänhet i över 25 länder i hela Europa och närliggande länder.

Vetenskapsfestivalen arrangeras av bland annat lärosäten, science centers, kommuner, regioner och museum. Evenemangen samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA, och genomförs med stöd av AFA Försäkring, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, Jernkontoret, SULF – Sveriges universitetslärare och forskare, Sveriges Ingenjörer Oskar och Maria Ekmans Donationsfond, Vetenskapsrådet, Vinnova, Wenner-Gren Stiftelserna, Kungliga Patriotiska sällskapet, Naturvetarna och Åforsk, samt av EUs forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa, genom Marie Sklodowska-Curie Actions.

För ytterligare information se forskarfredag.se

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets tre verksamheter innovationsarenan, inkubatorn Go Business och konserthuset Studio Acusticum möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Bilden: Katarina Selin är koordinator för forskarfredag i Piteå. Fotograf: Jens Ökvist/Kråkkullen Produktion.